Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Omáčky | |
Čas prípravy: 30 minút + príprava | |
Počet porcií (kusov): 4 |
800 g cukety, 250 g kyslej smotany, šťava z polovičky citrona, 1-2 PL kryštáľového cukru, 1 PL polohrubej múky, 1 cibuľa, 2 PL oleja, 1 zväzok kôpru, soľ, voda
Cuketu umyjeme a odkrojíme stopky. Neolúpanú postrúhame na slzičkovom strúhadle a dáme variť do hrnca s vriacou osolenou vodou. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme múku s nakrájanou cibuľou. Zásmažku nariedime vodou a prilejeme za stáleho miešania k cukete. Pridáme smotanu a cukor. Povaríme ešte 15 minút. Necháme chvíľu odstáť a dochutíme citronovou šťavou. Pridáme na jemno posekaný kôpor. Podávame k fašírkam, k hovädziemu mäsu, varenému v polievke alebo k roštenke, k volskému oku s varenými zemiakmi. Ale ja to baštím len tak s knedľou.
Zdroj: vlastný recept. Najviac mi chutí takto na jar z mladej cukety.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Napísala som ti vzkazík.Ale v podstate tak robím cukety,aj tekvice.Olúpem,vydlabem a buď pokrájam na kocky,alebo postrúham na hrubom struhadle. Dávam do mikroten. hrubších sáčkov,určených na mrazenie.Alebo aj zo sáčkom dám do krabíc od mlieka a keď je obsah zmrznutý,vyberiem a len naskladám "kocky" na seba v mrazničke.
Ale toto leto neviem,či sa nám niečo po týchto dažďoch,urodí
Osmma, jak prosím tě, zamražuješ ty cukety?
Tak toto je aj môj favorit.Cukety a tekvice môžem celé leto a kedže si ich aj mrazím,tak je to vlastne celoročne+1