Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zeleninové jedlá |
1 viazanicka spenatovych listov
1 lyzica masla
1 lyzica mlieka
sol
1-2 nastruhane cesnaky
na zemiakovu kasu:
zemiaky
sol
rasca
voda
mlieko
vajicka uvarene natvrdo - 7minut (podla poctu stravnikov)
Ak pracujeme s mrazenym spenatom, vytiahneme ho, chvilku nechame rozmrazit a potom dame do hrnca na slaby ohen, pomaly celkom rozmrazit.
Ak mame cerstvo posekane listky dame do hrnca a dalej pokracujeme, ako ked mame mrazeny spenat uz v hrnci rozmrazeny. Pridame lyzicu masla, nastruhany cesnak a 1 lyzicu mlieka. Privedieme k varu a hned vypneme. Odstavime z ohna, osolime, zakryjeme a nechame spenat v teplom hrnci chvilu uparit. Ak si pustil vela vody, mozeme ho troska poprasit detskou krupicou, ked ho solime a dobre premiesame. Cerstve listy mozeme nakoniec rozmixovat (hlavne kvoli detom, ak im listy vadia).
Zemiaky osupeme a uvarime v osolenej vode s rascou do makka. Hotove scedime, pridame lyzicu masla a roztlacime. Pocas roztlacania po troskach prilievame teple mlieko (mnozstvo podla potreby).
Tip: Detickam sa ta zelena vacsinou nepaci, takze to robim ako nas to naucila papat moja babicka. Na tanierik dam zemiakovu kasu, na nu spenat a poriadne zamiesam. Prilozim uvarene osupane vajicko.
http://www.akochutimasala.blogspot.in/2010/05/spen...
Autor: michsamant (Michaela Samant) | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
+2
+1