Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hydinové mäso | |
Čas prípravy: 45 minút + príprava surovín | |
Počet porcií (kusov): 4-6 |
1 kura o váhe 1000 - 1500 g, soľ, 3 vajcia, trocha mlieka, polohrubá múka, strúhanka, olej
Kura umyjeme a naporcujeme. Chrbát a krídla použijeme na polievku. Stehná z vnútornej strany pozdlžne nakrojíme ku kosti , aby sa mäso dobre prepieklo. Jednotlivé diely nasolíme. Vo vhodnej mise rozšľaháme vajíčka s mliekom a so soľou. Každú porciu obalíme v múke, vo vajciach a v strúhanke. Do širšieho kastrola dáme vyššiu vrstvu oleja, ktorý dobre rozohrejeme. Vložíme porcie kuraťa a vyprážame pomaly na menšom plameni po oboch stranách do červena. Dáme odsať od prebytočného tuku na papierovú utierku. Podávame s petržlenovými zemiakmi a hlávkovým šalátom.
Zdroj: všeobecne známy recept. Takto sa podávalo vyprážané kura u nás doma. Ako prílohu môžeme voliť dusenú ryžu alebo zemiaky na iný spôsob. Vyprážané kura je dobré i za studena. Je to ideálne jedlo na cesty, na piknik a ako súčasť studených mís.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Moja maminka ked obaluje kuracie masko v 3 obale alebo aj rezne, tak obaluje muka, vajicko, struhanka, vajicko, struhanka a je to naozaj vyborne. Skuste.
Kuřecí obalovaná smažená stehna jsou výborná.dávám bod
kuřecí masenko u nás zatím , sice táta , ale já, jako hlava rodiny jsem rozhodla, recept brzy vyzkouším Děkuji za improvizaci kuřecího