![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Hydinové mäso |
![]() |
Čas prípravy: 45 minút + príprava surovín |
![]() |
Počet porcií (kusov): 4-6 |
1 kura o váhe 1000 - 1500 g, soľ, 3 vajcia, trocha mlieka, polohrubá múka, strúhanka, olej
Kura umyjeme a naporcujeme. Chrbát a krídla použijeme na polievku. Stehná z vnútornej strany pozdlžne nakrojíme ku kosti , aby sa mäso dobre prepieklo. Jednotlivé diely nasolíme. Vo vhodnej mise rozšľaháme vajíčka s mliekom a so soľou. Každú porciu obalíme v múke, vo vajciach a v strúhanke. Do širšieho kastrola dáme vyššiu vrstvu oleja, ktorý dobre rozohrejeme. Vložíme porcie kuraťa a vyprážame pomaly na menšom plameni po oboch stranách do červena. Dáme odsať od prebytočného tuku na papierovú utierku. Podávame s petržlenovými zemiakmi a hlávkovým šalátom.
Zdroj: všeobecne známy recept. Takto sa podávalo vyprážané kura u nás doma. Ako prílohu môžeme voliť dusenú ryžu alebo zemiaky na iný spôsob. Vyprážané kura je dobré i za studena. Je to ideálne jedlo na cesty, na piknik a ako súčasť studených mís.
![]() |
Autor: Meszarosovabolya |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
4 kladné ohodnotenia | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
Moja maminka ked obaluje kuracie masko v 3 obale alebo aj rezne, tak obaluje muka, vajicko, struhanka, vajicko, struhanka a je to naozaj vyborne. Skuste.
Kuřecí obalovaná smažená stehna jsou výborná.dávám bod
kuřecí masenko u nás zatím
, sice táta
, ale já, jako hlava rodiny
jsem rozhodla, recept brzy vyzkouším
Děkuji za improvizaci kuřecího