Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Dezerty, zákusky, poháre | |
Čas prípravy: 20 minút + príprava +chladenie | |
Počet porcií (kusov): 2-3 |
250 g čerstvých jahôd, 3 jahody na zdobenie, 3 pláty bezfarebnej želatíny, 1PL citronovej šťavy, 200 ml šľahačky, 2 1/2 CL vanilkového cukru, 100 g práškového cukru, voda
Pláty želatíny namočíme do studenej vody a necháme nabobtnať. Odstopkované a umyté jahody posypeme cukrom a pokvapkáme citronovou šťavou. Jahody rozmixujeme. Zelatínu vyžmýkame, za stáleho miešania necháme rozpustiť a primiešame k nej 3 PL jahodového pyré. Potom pridáme jahodovú želatínu k ostatnému jahodovému pyré a dobre spolu zmiešame. Jahodovú zmes dáme vychladiť na 30 minút do chladničky. Slahačku vyšľaháme s vanilkovým cukrom do tuha a opatrne vmiešame do jahodového krému. Krém naplníme do pohárov a dáme do chladničky. Jahody, ktoré sme si odložili, nakrájame na plátky. Plátkami jahôd ozdobíme krém pred podávaním.
Zdroj: recept som našla na madarskom webe.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.