![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Múčniky - Nepečené a mrazené |
![]() |
Čas prípravy: 20 minút príprava+20 minút varenie+ mrazenie |
![]() |
Počet porcií (kusov): 6 |
500 g čerstvých jahôd, 250 g práškového cukru, 3 žltky, šťava z polovice citrona, 400 ml šľahačky, Jahodová poleva: 10 kusov jahôd, 1 PL mätového sirupu Na ozdobu: čerstvé jahody, malá bábovková forma alebo forma na srnčí chrbát, olej
Jahody odstopkujeme, umyjeme a rozdelíme na dve polovice. Do hrnca dáme polovicu jahôd a roztlačíme ich vareškou. Posypeme ich cukrom a pokvapkáme citronovou šťavou. Varíme ich za stáleho miešania do konzistencie jahodového lekváru. Stiahneme z ohňa a po ich miernom vychladnutí primiešame žltky. Na miernom ohni za stáleho miešania povaríme do zhustnutia. Necháme vychladnúť. Druhú polovicu jahôd zatiaľ pokrájame na drobno. Do jahodovej masy pridáme pokrájané jahody a opatrne vmiešame do tuha ušľahanú šľahačku. Formu vymažeme olejom, nalejeme do nej jahodovú masu a dáme zmraziť do mrazničky. Po vybratí zmrazničky vložíme formu na chvíľu do teplej vody a parfé vyklopíme na podnos. Podávame s polevou, ktorú si pripravíme rozmixovaním čerstvých jahôd s mätovým sirupom a dozdobíme celými jahodami.
Zdroj: recept som našla na madarskom webe
![]() |
Autor: Meszarosovabolya |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
žiadne ohodnotenie | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.