Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Kysnuté - Ostatné |
Cesto : 500 g polohrubej múky, 20 g droždia, 200 ml mlieka, 80 g oleja alebo iného roztopeného tuku, 80 g cukru, štipka soli, 1 vajce
Náplň : 1 veľký egrešový kompót, 125 g tvarohu, 2 vajcia, ½ sáčku vanilkového pudingu, 2 lyžice cukru, 1 vanilkový cukor,
Kompót necháme dobre odkvapkať. Môžeme použiť aj čerstvé egreše, ale najprv ich s trochou cukru a vody podusíme a necháme vychladnúť a odkvapkať. Z prísad vypracujeme klasicky cesto a necháme asi pol hodinu kysnúť. Potom ho znovu premiesime a rozdelíme na 15 dielov. Urobíme z nich gule a stlačíme na plocho. Uložíme na plech a necháme chvíľu kysnúť. Do vykysnutých koláčikov vmačkáme priehlbinu a naplníme plnkou, na ktorú rozložíme egreše. Okraje koláčikov potrieme vajíčkom a pečieme asi 30 min pri 180 st. Upečené posypeme práš. cukrom. Náplň : Zmiešame tvaroh, 1 vajce, pudingový prášok, cukor a vanil. cukor.
Koláčiky sa môžu plniť aj iným ovocím, aj čisto tvarohovou plnkou alebo lekvárom.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Krásne