Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia
![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Prílohy |
![]() |
Čas prípravy: 20 minút + príprava |
![]() |
Počet porcií (kusov): 4 |
800 g čerstvo vylúpaného zeleného hrášku, 50 g masla, 6-8 jarných cibuliek, 100 ml sladkej smotany, 2 PL na jemno petržlenovej vňate, 2 strúčiky prelisovaného cesnaku, soľ, kryštáľový cukor, mleté biele korenie, vegeta, voda
V hrnci rozohrejeme maslo a orestujeme na ňom na kolieska nakrájanú cibuľku. Pridáme prelisovaný cesnak a ešte krátko spolu orestujeme. Potom pridáme vylúpaný zelený hrášok, podlejeme vodou, osolíme, pridáme cukor a vegetu. Dusíme pod pokrievkou za občasného podliatia vodou. Ked je hrášok mäkký, prilejeme sladkú smotanu a zohrejeme. Okoreníme mletým bielym korením a rozmixujeme. Môžeme rozmixovať na úplne hladké pyré alebo na hrubo. Pridáme na jemno posekanú petržlenovú vňať. V hotovom pyré nesmie prerážať žiadna chuť, ale má dominovať nasládla chuť hrášku. Hráškové pyré nemá byť vyslovene sladké. Toto pyré podávame k jemnému mäsu upravenému na prírodný spôsob, ako je teľacie mäso, kuracie prsia, morčacie prsia, prípadne k bielemu pečenému mäsu a k rybám s bielym mäsom.
Zdroj: rodinný recept
![]() |
Autor: Meszarosovabolya |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
žiadne ohodnotenie | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.