Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia
![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Prílohy |
![]() |
Čas prípravy: 40 minút + príprava |
![]() |
Počet porcií (kusov): 4 |
400 g jarnej mrkvičky, 2 PL olivového alebo slnečnicového oleja, 3 PL javorového sirupu, mleté biele korenie, soľ, hrsť čerstvého tymiánu, šťava a nastrúhaná kôra z polovice pomaranča, 3 PL kryštáľového cukru
Z jarnej mrkvičky odstrihneme vňať tak, že z nej ponecháme asi 2 cm. Mrkvičku oškrabeme, dobre umyjeme a necháme odkvapkať. Dáme ju do vhodného pekáča. Osolíme ju, okoreníme a pokvapkáme olejom. Dobre premiešame, aby sa rovnomerne obalila. Pekáč vložíme do trúby predohriatej na 180 stupňov a pečieme do chrumkava asi 25-30 minút. Vyberieme, pokvapkáme pomarančovou šťavou, javorovým sirupom, posypeme nastrúhanou pomarančovou kôrou, kryštáľovým cukrom a opäť premiešame. Vrátime späť do trúby ešte na 10 minút, aby javorový sirup a cukor na povrchu mrkvičky skaramelizoval. Tesne pred podávaním posypeme obranými lístkami čerstvého tymiánu.
Zdroj: našla som na madarskom webe. Tip: túto chutnú prílohu môžeme pripraviť aj z baby karotky, alebo z mrkvy, pokrájanej na približne rovnaké kúsky. Podávame k mäsu pečenému v celku. Napr. teľacie stehno, morčacie prsia, kura pečené v celku, k rybám s bielym mäsom, k jahňaciemu pečenému stehnu a ku kačici pečenej na pomarančoch. Ak nemáme javorový sirup, môžeme použiť tekutý med.
![]() |
Autor: Meszarosovabolya |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1 kladné ohodnotenie | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
Vůbec to neznám,udělám to. Mrkvičku jakkoliv udělanou máme rádi. Já tady sedím a slintám, mám na to chuť.