Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Záviny, rolády | |
Čas prípravy: 40 minút + príprava | |
Počet porcií (kusov): 1 dávka na 1 plech |
250 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 180 g kryštáľového cukru, 1 balenie namočených a dobre odkvapkaných hrozienok, 500 g tvarohu, 250 g studeného až zmrznutého masla, 500 ml mlieka, 3 vajcia, 1 vanilkový cukor, 1 stredne veľký hlbší tukom dobre vymazaný plech
Zmiešame preosiatu múku s cukrom a práškom do pečiva. Rozdelíme na dve rovnaké časti. Tvaroh rozdrobíme. V mise dobre rozšľaháme mlieko s vajcami a vanilkovým cukrom. Na plech nasypeme polovicu múčnej zmesi a rozmrvený tvaroh aj s hrozienkami. Nasypeme druhú polovicu múčnej zmesi. Na túto vrstvu nastrúhame studené maslo, na ktoré nalejeme zmes mlieka rozšľahaného s vajcami a vanilkovým cukrom. Plech vložíme do trúby vyhriatej na 170 stupňov a pomaly pečieme 40-45 minút. Dobre prepečená štrúdľa je pekne chrumkavá.
Zdroj: našla som na madarskom webe. Typ: miesto hrozienok môžeme použiť aj odkôstkované čerstvé višne alebo čerešne.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
helena: Helenka vy máte recept !Ale "my" teda, ja nie ! Sem s ním to bude niečoo pre mňa! Lenivosť neopúšťaj ma - dostaneš recept!Možno! aj jablkový !!
Vďaka za recept, už dávno zháňam Lenivú štrúdľu. Zatiaľ mám recept makovej a jablkovej. Teraz budem mať aj tvarohovú. Istotne ju čoskoro upečiem.