Viac ako  4 000  receptov

Pečená krkovička v celku

Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Bravčové mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 2 hodiny + príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): pre viac osôb

Suroviny:

1500 g prerastenej krkovičky v celku, 3 PL bravčovej masti, trocha oleja, soľ, mleté čierne korenie, rasca, 2 cibule, cesnak, voda

Postup

Večer pred pečením kuchynsky upravenú krkovičku vložím do hlbšieho pekáča a husto prešpikujem očisteným cesnakom pokrájaným na klínky. Nasolím, potriem olejom a nakorením. Dám do chladničky. Pred pečením pridám do pekáča bravčovú masť, podlejem vodou a krkovičku posypem rascou. Pekáč prikryjem alobalom a vložím do trúby predohriatej na 170-180 stupňov. Počas pečenia prelievam vypečenou šťavou a podľa potreby podlejem horúcou vodou. Asi v polovici pečenia odstránim alobal a pridám cibuľu pokrájanú na klíny. Posledných 15 minút zvýšim teplotu na 220 stupňov a dopečiem do červena, aby sa na povrchu vytvorila chrumkavá kôrka. Nechám chvíľu odpočinúť a krájam na 1,5 cm plátky. Podávam s českou kapustou a s plátkami nadýchanej knedle,ktoré pokvapkám vypečenou šťavou s cibuľou. Za studena krájam krkovičku na tenšie plátky a podávam ako studenú večeru s chlebom a sezonnou zeleninou. Je vhodnou súčasťou studených mís, ale tiež sa hodí na piknik.

Poznámka

Zdroj: takto pečieme krkovičku u nás doma.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
6 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Pečená krkovička v celku"

vložené: 28. 06. 2010 07:28:31  nahlásiť  reagovať
 

Milenka, dakujem za foto. Je také nádherné, že by som si dala aj to plieckosmajlik

autor: eva hubova
vložené: 27. 06. 2010 20:39:22  nahlásiť  reagovať
 

no to je krása...fotografko jak to děláš že máš tak nádherné fotečky...smajliksmajlik+3

autor: vybusna
vložené: 27. 06. 2010 20:30:49  nahlásiť  reagovať
 

v mnichove som este nevidela krkovicku v celku, tak som kupila fakt prerastane pliecko a bocik...ale postupovala som presne podla receptu.....uprostred pecenia som pridala do pekaca aj zemiaky a celu hlavicku cesnakovych neobielenych struckov. no...je to klasicka fajnotka.

vložené: 31. 05. 2010 22:42:33  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik Taky jsem si říkala, jak tu krkovici naberu na 3 lžícesmajliksmajliksmajliksmajlik

vložené: 31. 05. 2010 09:31:51  nahlásiť  reagovať
 

Ivuška, dakujem, už som to opravilasmajlik

autor: cathleen
vložené: 31. 05. 2010 09:10:42  nahlásiť  reagovať
 

smajlikIbi, v surovinách máš 3 PL bravčovej krkovičky, má tam být masti, že?


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a tři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz