Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bravčové mäso | |
Čas prípravy: 2 hodiny + príprava | |
Počet porcií (kusov): pre viac osôb |
1500 g prerastenej krkovičky v celku, 3 PL bravčovej masti, trocha oleja, soľ, mleté čierne korenie, rasca, 2 cibule, cesnak, voda
Večer pred pečením kuchynsky upravenú krkovičku vložím do hlbšieho pekáča a husto prešpikujem očisteným cesnakom pokrájaným na klínky. Nasolím, potriem olejom a nakorením. Dám do chladničky. Pred pečením pridám do pekáča bravčovú masť, podlejem vodou a krkovičku posypem rascou. Pekáč prikryjem alobalom a vložím do trúby predohriatej na 170-180 stupňov. Počas pečenia prelievam vypečenou šťavou a podľa potreby podlejem horúcou vodou. Asi v polovici pečenia odstránim alobal a pridám cibuľu pokrájanú na klíny. Posledných 15 minút zvýšim teplotu na 220 stupňov a dopečiem do červena, aby sa na povrchu vytvorila chrumkavá kôrka. Nechám chvíľu odpočinúť a krájam na 1,5 cm plátky. Podávam s českou kapustou a s plátkami nadýchanej knedle,ktoré pokvapkám vypečenou šťavou s cibuľou. Za studena krájam krkovičku na tenšie plátky a podávam ako studenú večeru s chlebom a sezonnou zeleninou. Je vhodnou súčasťou studených mís, ale tiež sa hodí na piknik.
Zdroj: takto pečieme krkovičku u nás doma.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
6 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Milenka, dakujem za foto. Je také nádherné, že by som si dala aj to pliecko
no to je krása...fotografko jak to děláš že máš tak nádherné fotečky...+3
v mnichove som este nevidela krkovicku v celku, tak som kupila fakt prerastane pliecko a bocik...ale postupovala som presne podla receptu.....uprostred pecenia som pridala do pekaca aj zemiaky a celu hlavicku cesnakovych neobielenych struckov. no...je to klasicka fajnotka.
Taky jsem si říkala, jak tu krkovici naberu na 3 lžíce
Ivuška, dakujem, už som to opravila
Ibi, v surovinách máš 3 PL bravčovej krkovičky, má tam být masti, že?