Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zeleninové jedlá | |
Čas prípravy: 40 minút | |
Počet porcií (kusov): 4 |
600 g kyslej kapusty, 1 cibuľa, 2-3 PL kryštáľového cukru, soľ, bobkový list, celé čierne korenie, celé nové korenie, rasca, borievky /jalovec/, 1 jablko, 100 ml kvalitného bieleho vína, 1-2 PL polohrubej múky, olej, voda, ocot
Kyslú kapustu prekrájam, jablko nastrúham a cibuľu nakrájam na jemno. Kapustu nepreplachujem. V hrnci na oleji skaramelizujem cukor do hneda /nespáliť!/ a orestujem cibuľu. Pridám soľ, koreniny, pokrájanú kapustu, kapustovú šťavu a dusím pod pokrievkou. Občas zamiešam a ak treba, podlejem trochou vody. Ked je kapusta polomäkká, pridám nastrúhané jablko a podlejem vínom. Ked sa víno odparí, zasypem múkou a dodusím. Kapusta nemá byť rozvarená,ale trošičku chrumkavá a šťavy nemá byť veľa. Ak treba, ešte dochutím octom a cukrom. Výsledná chuť má byť vyvážená, príjemne sladko-kyslá.
Zdroj: takto sa varila česká kapusta u nás doma.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Zajímavá úprava
Hmm, neznám, na to, že je to česká kapusta