Viac ako  4 000  receptov

Maďarská zapečená krkovička

Maďarská zapečená krkovička
nahoru
Maďarská zapečená krkovička
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Bravčové mäso
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4

Suroviny:

4 plátky krkovičky, 4 plátky domácej údenej slaniny, 1 veľká cibuľa, 250 g čerstvých šampionov, 100 g Eidamu, 250 g kyslej smotany, 2 vajcia, 1 zväzok petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie, olej

Postup

Krkovičku po obvode narežeme, naklepeme, osolíme a okoreníme. Nakrájame šampiony na plátky a nastrúhame syr. Cibuľu nakrájame na jemné plátky. V miske rozmiešame kyslú smotanu s vajcami, posekanou petržlenovou vňaťou a nastrúhaným syrom. Zmes ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Na panvici rozpálime olej a opečieme plátky krkovičky. Krkovičku vyberieme na tanier. Na oleji orestujeme cibuľu a nakrájané šampiony, ochutené soľou a mletým čiernym korením. Do pekáčika z jenského skla položíme plátky slaniny, na ktorú položíme opečenú krkovičku. Na každý plát krkvičky dáme orestované šampiony s cibuľou a výpekom. Všetko zalejeme smotanovo-syrovo-vaječnou zmesou a zapečieme v rozohriatej trúbe. Podávame so zemiakmi pečenými na masle a zeleninou na kyslo.

Poznámka

Zdroj: rodinný recept. Toto sviatočné jedlo sa dá predpripraviť a spokojne sa môžeme venovať návšteve pri dobro bielom víne.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
5 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Maďarská zapečená krkovička"

autor: Ivana Ch
vložené: 11. 08. 2010 13:29:53  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajliksmajlik

vložené: 01. 06. 2010 07:41:19  nahlásiť  reagovať
 

Janka, môžeš túto krkvičku robiť aj na panvici, ale zapekať musíš v trúbe, avšak bez pokrievky. Skôr sa mi vidí príprava v remoske. Avšak v jenskom pekáčiku môžeš servírovať priamo na stôl.

vložené: 31. 05. 2010 22:40:12  nahlásiť  reagovať
 

Hmmm, tak tuhle krkovičku vyzkouším. Musí se to dělat v troubě? nestačila by pánev s poklicí?

autor: michsamant
vložené: 31. 05. 2010 10:36:26  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz