Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bravčové mäso | |
Počet porcií (kusov): 4 |
4 plátky krkovičky, 4 plátky domácej údenej slaniny, 1 veľká cibuľa, 250 g čerstvých šampionov, 100 g Eidamu, 250 g kyslej smotany, 2 vajcia, 1 zväzok petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie, olej
Krkovičku po obvode narežeme, naklepeme, osolíme a okoreníme. Nakrájame šampiony na plátky a nastrúhame syr. Cibuľu nakrájame na jemné plátky. V miske rozmiešame kyslú smotanu s vajcami, posekanou petržlenovou vňaťou a nastrúhaným syrom. Zmes ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Na panvici rozpálime olej a opečieme plátky krkovičky. Krkovičku vyberieme na tanier. Na oleji orestujeme cibuľu a nakrájané šampiony, ochutené soľou a mletým čiernym korením. Do pekáčika z jenského skla položíme plátky slaniny, na ktorú položíme opečenú krkovičku. Na každý plát krkvičky dáme orestované šampiony s cibuľou a výpekom. Všetko zalejeme smotanovo-syrovo-vaječnou zmesou a zapečieme v rozohriatej trúbe. Podávame so zemiakmi pečenými na masle a zeleninou na kyslo.
Zdroj: rodinný recept. Toto sviatočné jedlo sa dá predpripraviť a spokojne sa môžeme venovať návšteve pri dobro bielom víne.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
5 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Janka, môžeš túto krkvičku robiť aj na panvici, ale zapekať musíš v trúbe, avšak bez pokrievky. Skôr sa mi vidí príprava v remoske. Avšak v jenskom pekáčiku môžeš servírovať priamo na stôl.
Hmmm, tak tuhle krkovičku vyzkouším. Musí se to dělat v troubě? nestačila by pánev s poklicí?