Viac ako  4 000  receptov

Staromadarská jablková štrúdľa

Staromadarská jablková štrúdľa
nahoru
Staromadarská jablková štrúdľa
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Záviny, rolády
Čas prípravy Čas prípravy: 1 hodina + príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 1 dávka - pre viac osôb

Suroviny:

1 balenie štrúdľového cesta, 750 g kyslastých jablk, šťava z 1 citrona, 1/16 l rumu, 50 g hrozienok,70 g masla, 50 g kryštáľového cukru, 1 vanilkový cukor, štipka soli, 1 CL mletej škorice, 50 g strúhanky, práškový cukor

Postup

Hrozienka namočíme do rumu. Strúhanku osmažíme na časti masla. Jablká umyjeme, zbavíme jadrovníkov a pokrájame na tenšie plátky. Dáme do misy a pokvapkáme citronovou šťavou. K jablkám pridáme hrozienka aj s rumom, kryštáľový cukor, vanilkový cukor, škoricu a posekané orechy. Dobre spolu premiešame a necháme odpočívať 30 minút. Trúbu rozohrejeme na 180 stupňov. Na stôl dáme menší obrus a jemne ho poprášime múkou. Na obrus položíme 3 listy štrúdľového cesta,ktoré sme potreli rozpusteným maslom a položíme na ne daľšie 3 listy cesta, potreté maslom. Na dolnú tretinu cesta rozdelíme opraženú strúhanku a na ňu navrstvíme jablkovú zmes. Okraje cesta necháme voľné. Pomocou obrusu štrúdľu zarolujeme a voľné okraje cesta na oboch koncoch založíme na spodok pod štrúdľu. Hotovú štrúdľu prenesieme na plech vystlaný pečiacim papierom a štrúdľu na povrchu potrieme rozpusteným maslom. Vložíme do trúby a pečieme 35 minút do chrumkava. Upečenú štrúdľu pokrájame na rezy a pred podávaním cez sitko husto posypeme práškovým cukrom.

Poznámka

Zdroj: rodinný recept. Od tradičnej madarskej štrúdle sa odlišuje pridaním hrozienok v rume a pridaním posekaných orechov. Mama najprv pripravila štrúdľové cesto a potom ho vyťahovala na veľkom jedálenskom stole. U nás sa jablká do štrúdle nikdy nestrúhali, aby sa cesto nerozmočilo.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
2 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie



Podobné recepty

Komentáre k receptu "Staromadarská jablková štrúdľa"

autor: iws (neregistrovaný/á)
vložené: 09. 01. 2011 21:13:31  nahlásiť  reagovať
 

mňam smajlik

autor: magdalenka
vložené: 03. 11. 2010 09:24:38  nahlásiť  reagovať
 

Yanah, ja jablká strúham na uhorkovom strúhadle...tenké plátky nerozmočia cesto...

autor: Yanah
vložené: 03. 11. 2010 07:55:46  nahlásiť  reagovať
 

tak teraz už viem prečo mám vždy rozmočenú štrúdlu smajlik (lebo jablká strúham) ďakujem za užitočnú radu s tým krájaním, človek sa učí celý život +smajlik

vložené: 10. 09. 2010 13:36:00  nahlásiť  reagovať
 

Evička, kde ako. Ale väššinou dostať 400 g balenie - ako lístkové cesto. Niekedy dostať aj 500 g balenie. V najhoršom spravíš menšiu štrúdľu. Doma sme vyťahovali štrúdľu na veľký stôl z cca 500 g doma spraveného cesta.smajlik

autor: eva hubova
vložené: 10. 09. 2010 13:01:53  nahlásiť  reagovať
 

Ibi,jak velké je u vás štrudlové těstosmajlikjá mám 400 g ,to bych z toho asi neudělala,žesmajlik

vložené: 31. 05. 2010 22:38:31  nahlásiť  reagovať
 

Ibi, já mám zase hladsmajliksmajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz