Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Záviny, rolády | |
Čas prípravy: 1hodina + príprava | |
Počet porcií (kusov): 1 dávka - pre viac osôb |
2 balenia hotového štrúdľového cesta, 1000 g kyslejších jablk, šťava z 1 citrona, 1,5 CL mletej škorice, 1,5 vanilkového cukru, kryštáľový cukor, 100 g masla, 100 g strúhanky, práškový cukor
Maslo rozpustíme. Jablká nakrájame na plátky a pokvapkáme citronovou šťavou. Premiešame so škoricou a vanilkovým cukrom. Necháme 30 minút odpočívať. Pekáč vymažeme maslom. Na panvici osmažíme strúhanku na masle. Listy štrúdľového cesta pomažeme maslom. Plech vyložíme štúdľovým cestom a rozotrieme opraženú strúhanku. Na strúhanku dáme pokrájané jablká a posypeme kryštáľovým cukrom. Položíme daľší list štrúdľového cesta a postup opakujeme. Posledný list štrúdľového cesta potrieme rozpusteným maslom. Vložíme do trúby vyhriatej na 180 stupňov a pečieme 35 minút do chrumkava. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom cez sitko. Krájame na rezy alebo kocky priamo na plechu. Podávame po nedeľnom obede ku kávičke alebo k čaju.
Zdroj: vlastný recept. Zjednodušená a rýchlejšia príprava s rovnakým chuťovým efektom. Pripravujem aspoň 3 vrstvy s jablkami. Tip: na vylepšenie možno pridať na hrubo posekané orechy.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
výborný nápad urobiť štrúdlu ako koláč vyskúšam+