Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Cestoviny |
500g cestovín - špirálky
3PL oliv. oleja
2 strúčiky cesnaku
200g šampiónov
2čl citrónovej šťavy
200g špargle
1/2 čl sušeného estragónu
1/2 čl sušenej bazalky
150g parmezánu
kajenské korenie
soľ, ml. čierne korenie
Cestoviny uvarime podľa návodu. Scedíme ich, ale asi 120ml vody z cestovín si odložíme. Pripravíme si omáčku: na oleji osmažíme prelisovaný cesnak a očistené, na plátky nakrájané šampióny. Miešame, kým huby nepustia šťavu. Potom pridáme citrónovú šťavu, očistenú a na centimetrové kúsky nakrájanú špargľu, estragón a bazalku. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Varíme asi 5min.tak, aby špargľa bola uvarená, ale chrumkavá. Pridáme horúcu vodu z cestovín, cestoviny a polovicu nastrúhaného parmezánu. Miešame kým sa syr neroztopí. Hotové cestoviny naložíme na taniere a posypeme zvyšným parmezánom, ihneď podávame.
zdroj: časopis Dobré jedlo
Autor: ercicka (Erika) | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Hmmmm
mnaaaam, mnaaaam, mnam...akurat miesto parmezanu by som si pridala cheddar..to je syr syrov pre mna