Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Pre zaciatocnikov | |
Čas prípravy: 15 minút + príprava | |
Počet porcií (kusov): 160 g |
3 na tvrdo uvarené žltky, 100 g masla, 1 CL horčice, 1 CL sardelovej pasty, 1 CL citronovej šťavy, soľ, mleté biele korenie, niekoľko kvapiek worchesterskej omáčky
Do porcelánovej misky dáme zmäknuté maslo vymiešame ho do peny. Pridáme prelisované žltky, ostatné suroviny vymiešame do hladkej hmoty. Táto majonéza sa používa len na zdobenie varených vajec, plnených paradajok, plnených paprík, obložených chlebíčkov, studených mís... Jej výhodou je, že vystriekané ozdoby si udržia krásny tvar, nezrážajú sa a netvorí sa na nich sklovitý povrch. Nemôžeme ju ale použiť na prípravu šalátov a studených omáčok.
Zdroj: autorom je šéfkuchár Vilém Vrabec
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.