Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zemiakové jedlá | |
Čas prípravy: 35 minút + príprava | |
Počet porcií (kusov): 1 dávka na 1 plech - 32 štvorcov |
1000 g v šupke uvarených zemiakov, soľ, 1 vajce, 350 g polohrubej múky, bravčová masť, voda, 250 g kyslej smotany, 42 g droždia, 1 CL kryštáľového cukru
Zemiaky uvaríme do mäkka, ešte horúce ošúpeme a prepasírujeme do vandlíka. Do kyslej smotany pridáme cukor a rozmrvíme droždie. Zemiaky spracujeme s múkou, so smotanou s droždím, soľou, 3 PL masti a vajcom na cesto. Cesto necháme vykysnúť do dvojnásobného objemu v teple. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na obdlžnik a prenesieme na dobre vymastený plech. Povrch cesta tiež hojne pomastíme. Vložíme do trúby vyhriatej na 180 supňov a pečieme 35-40 minút do chrumkava. Nakrájame na štvorce a podávame k sýtejším polievkam, ktoré podávame ako samostatný chod.
Zdroj: rodinný recept.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
aj ja mam podobny recept len sa tam pridavaju oskvarky namiesto zemiakov, ale zajtra idem skusit tvoje pagaciky