Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bravčové mäso | |
Čas prípravy: 1 hodina + príprava | |
Počet porcií (kusov): 4 |
600 g bravčového pliecka, 1 cibuľa, 150 g mrkvy, 150 g zeleru, 150 g petržlenu, 1 PL kryštáľového cukru, soľ, 3 PL oleja, 50 g údenej slaniny, 1 PL horčice, šťava z polovice citrona, 6 zrniečok celého čierneho korenia, 3 zrnká nového korenia 1 bobkový list, voda
Mäso, slaninu a zeleninu pokrájam na kocky. Na panvici rozpálim olej a opečiem mäso. Posolím, podlejem vodou a pod pokrievkou dusím do mäkka. V hrnci rozohrejem olej, opečiem slaninu, orestujem cibuľu a pridám zeleninu a koreniny. Po chvíli restovania podlejem vodou a pod pokrievkou dusím za pridania aj kyslej smotany do mäkka. Rozmixujem aj s koreninami ponorným mixérom do hladka. Ochutím citronovou šťavou, cukrom a horčicou. Nezahusťujem ničím, šťavu dostatočne zahustí zelenina. Vložím mäso aj s vydusenou šťavou, dobre premiešam a spolu ešte prehrejem. Podávam s knedľou, zemiakmi alebo cestovinou.
Vlastný recept. Tip: môžeme použiť aj mrazenú zeleninu pod sviečkovú a príprava je pomerne rýchla.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
5 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Toto je hybrid bratislavského pliecka,nerozumiem prečo na spôsob sviečkovej ?!
+1
a toto mi uslo....prijemny recept...si ho pamatam zo zavodnej kuchyni v mojej byvalej praci....vzdy vzdy som si ho orazila....mnam
Ibi i ta svíčková se vydařila,ale na zítra asi nic nezbude+1