Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Nepečené a mrazené - Ostatné | |
Čas prípravy: 20 minút + chladenie + zdobenie | |
Počet porcií (kusov): 1 dávka |
250 g gaštanového pyré, 20 g vanilkového cukru, 1 CL rumu alebo 3 kvapky rumovej esencie, 15O g čokolády na varenie, 100 g masla,
Ochutené hotové gaštanového pyré vytvarujeme do valčeka a pokrájame na rovnako veľké diely, z ktorých vyformujeme tvar jazýčka. Cokoládu s maslom rozpustíme nad parou. Ked je čokoláda vlažná, obaľujeme v nej jazýčky pomocou vidličky. Cokoládové jazýčky kladieme na pečiaci papier a vložíme do chladničky stuhnúť. Sľahačku vyšľaháme s vanilkovým cukrom a dáme do cukrárskeho sáčku so zdobiacim nástavcom a pred podáva ním ju ozdobne nastriekame na čokoládové gaštanové jazýčky.
Zdroj: recept je z knihy Gaštanové pochúťky.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Svetlanka, teraz sa to volá nám. SNP a tá cukráreň bola kúsok pod nemocnicou Milosrdných bratov. Aj ja som chodila so sestrou a malými deťmi do tej cukrárne. Patrila k najlepším detským cukrárňam, aj s tou dole na korze pri Národnom divadle. Vdaka za pripomienku. Dnes vložím aj prípravu gaštanového pyré doma. A Bratislavu som rada pozdravila.
Ibi, nikto ti t nepíše názor, pretože je málo dievčat zo Slovenska, čo by sa mohli vyjadriť, pretože "vedia" a dievčatá z Čiech gaštanové pyré nepoznajú...mne ho vozí sestra zo Slovenwska...takže za seba dávám bod...mimochodom - na gaštanové zákusky som chodila v Bratislave - hmmm, ako to popísať...medzi Obchodnou ul.(aspoň tak sa volala) smerom k Prioru (viem že je to už niečo iné bola cukráreň - vedľa nej bola nejaká galérie a konalo sa tam bienále ilustrácií - a tam som chodila s kolegami zo SMENY na gaštanové zákusky...pozdravuj Bratislavu ...ďakujem...