Viac ako  4 000  receptov

Sviečková Wellington

Sviečková Wellington
nahoru
Sviečková Wellington
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hovädzie mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 45 minút + príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4-6

Suroviny:

800 g odblanenej pravej sviečkovej zo stredu, 1 balenie lístkového cesta, 200 g čerstvého listového špenátu, voda, soľ, čerstvo nadrvené čierne korenie na hrubo, 3 PL oleja, 100 g jarnej cibuľky, 1 CL sušeného tymiánu, čerstvo mleté čierne korenie, 6 strúčikov cesnaku, posekaná pažítka, 1 žltok, 200 g nadrobno pokrájaných šampionov, olej, maslo

Postup

Pripravenú sviečkovú osolíme a potrieme olejom. Dobre vyváľame v na hrubo nadrvenom čiernom korení a odložíme na niekoľko hodín do chladničky. Toto sa nazýva suchá marináda. Zatiaľ si odstopkujeme špenátové listy, krátko obvaríme vo vriacej osolenej vode a necháme na sitku odkvapkať. Cez gázu z neho vytlačíme všetku vodu. Vo vhodnej nádobe rozmixujeme do hladka s 3 strúčkami cesnaku. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme na ňom pokrájanú jarnú cibuľku a šampiony. Ochutíme pretlačeným cesnakom, soľou, tymiánom a čiernym korením. Necháme vychladnúť a rozmixujeme na kašu. Do hubovej kaše primiešame nasekanú pažítku. Na panvici opečieme na oleji sviečkovú po každej strane, aby získala peknú kôrku. Na pomúčenej doske rozvaľkáme lístkové cesto na hrúbku O,5 cm do tvaru obdlžnika. Natrieme špenátom, ale vynecháme po obvode 3-4 cm voľný okraj. Na to natrieme hubovú kašu a do stredu položíme vychladnutú opečenú sviečkovú. Boky a vrch sviečkovej potrieme zvyšnou hubovou kašou. Potom sviečkovú dobre zabalíme do lístkového cesta. Odstrihneme prebytočné cesto, ktoré znovu prepracujeme, vyvaľkáme a pokrájame na tri prúžky. Prúžky spletieme do vrkoča. Sviečkovú obrátime, aby bolo spojenie cesta na spodku. Vrkoč z jednej strany potrieme vodou a prilepíme na do stredu na vrch. Balíček preložíme na plech vymazaný maslom a potrieme cesto rozšľaným žltkom. Vložíme do trúby vyhriatej na 180 stupňov a pečieme 45 minút. Správne upečná sviečková na spôsob "medium" má byť na reze ružová a vyteká z nej šťava. Krájame na 1,5 cm rezy a podávame s bylinkovou zemiakovou kašou a anglickou zeleninou.

Poznámka

Zdroj: Robila som už veľmi dávno podľa receptu v časopise Zivot. Toto jedlo pripravil prvýkrát generál Wellington v roku 1814 po porážke Napoleona na mierovej konferencii vo Viedni, čím prekvapil aj knieža Metternicha.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
žiadne ohodnotenie udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Sviečková Wellington"

K receptu nejsou žádné komentáře.


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz