Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Polievky | |
Počet porcií (kusov): 4-6 |
200 g strakatej alebo červenej fazule, 2 väčšie zemiaky pokrájané na kocky, 2 nožičky pikantnej klobásy madarského typu, 1 cibuľa, 4-5 strúčikov cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, rasca, majoránka, 1 PL polohrubej múky, 2 PL oleja, 1 PL sladkej mletej červenej a štipľavej papriky, kryštáľový cukor, 250 g kyslej smotany, ocot, soľ, voda
Večer namočíme do vody, aby napučala. Na druhý deň v tej istej vode dáme variť. Klobásu prekrojíme priečne na polovicu a pridáme k fazuli. Pridáme mleté čierne korenie a rascu. Uvarenú klobásu vyberieme na tanier a pokrájame na kolieska. Ked je fazuľa takmer mäkká, polievku osolíme,okoreníme mletým čiernym korením a pridáme zemiaky. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme na ňom múku a 3 strúčiky cesnaku, aj s cibuľou. Primiešame sladkú a štipľavú papriku. Nariedime vodou a rozšľahanou kyslou smotanou. Zásmažku primiešame k polievke a povaríme ešte 15 minút. Pridáme pokrájanú a uvarenú klobásu. Na prevoňanie pridáme ešte 2 strúčiky prelisovaného cesnaku a posypeme majoránkou. Prikryjeme pokrievkou a necháme chvíľu odstáť. Dochutíme cukrom a octom. Polievka má mať príjemnú sladko-kyselú chuť. Podávame ako samostatný chod s krajcom dobrého domáceho chleba.
Zdroj: rodinný recept.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
6 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Ivanka Ch, túto fazulicu môžeš aj Ty. Ale pred varením zlej vodu, v ktorej boli fazule cez noc namočené. Potom zlej prvú vodu, ktorá zovrela a nahrad ju studenou čistou vodou. Dalej už var v tej istej vode až do konca a ku koreninám pridaj ešte saturejku, ktorá nedovolí zdravotné problémy, ktoré si mala na mysli. Len skús!
Ivanka, dakujem za poklonu Nepreháňaš,ani ja sama som lepšiu fazulicu nejedla - tak ju varila moja stará mama,mama, tety a aj ja. Dakujem aj za fotky
Nechcem to preháňať,ale lepšiu fazuľovú polievku som nejedlaPridávam dva obrázky a všetkým odporúčam vyskúšať
Už sa varíDám vedieť,Ibi
Ježiš tu bych si dala, ale ty fazole, ty by mě daly zabrat.
Ivanka 79, len vyskúšaj! Ver mi, že nebudeš ľutovať. Potom napíš, ako Ti chutila?
Svokra tiež pridáva tie široké rezance ako Svetlana a celá rodina to zbožňujeja až tak moc nie.Neviem ako presne ju varí,ale túto určite vyskúšamDokonca som kúpila pravú maďarskú papriku,tak som zvedavá
Je, Ibi, opavdu! Je úplně jiná, než ty fazulice, co vařívám, a když jsem ji dodělávala, byla u mě sestra a ta pak nevydržela a nabrala si I ona říkala, že je výborná!
...a teď vidím, že jsem nebodovala....hned dávám zasloužený bodík
Ivuška, dakujem za fotky aj hodnotenie. Aj Tebe, Svetlanka! Nuž proti gustu, žiaden dišputát. Každý, kto ju u mňa jedol, tvrdil, že je neskutočne dobrá.
cath...fantasticka fotka...
Polévka je jedním slovem - FANTASTICKÁ
Dělala jsem ji podle receptu jen s tou změnou, že fazole i s trochou vývaru jsem měla mražené. Vařím jich vždy víc nejednou, v sáčcích pak uložím do mražáku a když dostaneme chuť na něco fazolového, je to hotové za chviličku
Ibolka, konkrétne túto polievku milujem...a predstav si, že ja k nej zvyknem robiť rezance...také pekné, hrubé, nožom krájané rezance...a vieš čo je úúúúplně úúúžasné?...(a teraz sa nesmej!), k rezancom, omasteným domácou masťou pridať 2-3 lyžice uvarenej fazule z polievky, osolené a k tomu kyslú uhorku...neviem kto to kedy vymyslel túto šialenú kombináciu, ale ja by som sa po tom utĺkla...