Viac ako  4 000  receptov

Pečené plnené kura

Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hydinové mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 1 hodina + príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4

Suroviny:

1 kura o váhe asi 1500 g, 2 kuracie pečienky, 1 cibuľa, 1 zväzok petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie, 2 plátky údenej slaniny, 6 žemlí, 3 vajcia, 200 ml mlieka, olej

Postup

Kura umyjeme, osušíme a nasolíme zvonka i zvnútra. Na panvici orestujeme posekanú cibuľu s posekaným petržlenom a necháme vychladnúť. Zemle pokrájame na plátky a pokropíme mliekom. Kuracie pečienky naškriabeme na jemno nožom. Zemle vytlačíme, pridáme k nim orestovanú cibuľku s petržlenom, kuraciu pečeň a vajcia. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a dobre premiešame. Uvoľnime kožu opatrným vsunutím ruky pod kožu nad kuracími prsiami a stehnami. Dávame pozor, aby sa koža nepotrhala. Do vzniknutého priestoru natlačíme pripravenú plnku a naplníme aj brušnú dutinu, avšak nie na tesno. Plnka pečením zväčší svoj objem. Kožu na brušnej dutine zopneme ihlicou alebo špáratkom. Naplnené kura vložíme do pekáča a prelejeme horúcim olejom. Prsia prikryjeme plátkami slaniny a do pekáča dáme aj zvyšnú plnku. Vložíme do trúby predohriatej na 180 stupňov a pečieme 1 hodinu. Ak treba, podlejeme horúcou vodou a často prelievame vypečenou šťavou. Pred dopečením odstránime slaninu a teplotu trúby zvýšime na 200 stupňov a pečieme 15 minút do červena a chrumkava. Necháme 15 minút odpočinúť a pokrájame na porcie a ostatnú upečenú plnku na kocky. Podávame so zemiakovou kašou, opekanými zemiakmi alebo s dusenou ryžou a s hráškovo-mrkvičkovou prílohou dusenou na masle alebo s hlávkovým šalátom.

Poznámka

Zdroj: rodinný recept. Býval to nedeľný obed. Môže sa podávať aj na studeno. Tiež je to vhodné jedlo na piknik alebo na cesty. Možno použiť ako súčasť studených mís.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie



Podobné recepty

Komentáre k receptu "Pečené plnené kura"

autor: Jarkoslav (neregistrovaný/á)
vložené: 31. 08. 2013 17:47:57  nahlásiť  reagovať
 

Zajtra skúsim, prípadne ešte niečo "vylepším"....k tomu moju fanta-ryžu a broskyňový hompótik! Dobrú chuť, už mi tečú slinky:smajlik

autor: Stanislav (neregistrovaný/á)
vložené: 21. 04. 2013 06:45:58  nahlásiť  reagovať
 

dnes idem vyskúšať smajlik

autor: Svetlana
vložené: 03. 06. 2010 22:18:44  nahlásiť  reagovať
 

...toto ma naozaj zaujalo...určite vyzúšam...a dám vedieť ako "to" dopadlo smajliksmajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz