Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Sladké jedlá |
250ml bieleho vina, 4 zltky, 70g krupicoveho cukru, 1 vanilinovy cukor.
Zltky a cukor vymiesame metlickou, za neustaleho slahania metlickou vmiesavame po lyziciach vino a toto robime pokial nemam cukor rozpusteny a krem nie je napeneny. V tejto faze ho prelejeme do kastrolika a ten ponorime do tepleho vodneho kupela na slaby plamen...voda nesmie vriet. Krem metlickou slahame dovtedy kym nam nevznikne krasna hustejsia nadychana pena.
Sodo pouzivame na preliate sladkych jedal (dukatove buchticky, knedle, palacinky), mucnikov (strudla, alebo sodo vlejeme do sirokej misky, bielka vyslahame do tuheho snehu a po lyziciach nakladieme do sodo a vznikne nam nieco co sme kedysi volali vtacie mlieko. Alebo, podla zasady Ockhamovej britvy, kde najjednoduchsie riesenie je to najspravnejsie, tak sodo vlejeme do vysokeho pohara a vyjedame ho koktajlovou lyzickou.
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
5 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Ing. M. Pernica: nie je zaco...velmi ste ma potesil
Děkuji za pravý recept na pravé šodó.
šodó dnes som ho urobila podľa tohto receptu podarilo sa a samozrejme ako vtáčie mlieko mňan
Ivica Kassayova: a ja si to aj pamatam....raz som bola u Teba a starka hore vyniesla sodo s bielkovymi lodami....volali ste to vtacie mlieko.
Šodó mi robila starká, keď som bola malá na ryžový nákyp, vtedy som netušila, že je v ňom víno. A veľmi mi to chutilo!
mneneznas:Krása ,šodó už som ho nepila ani sa nepamatám! Nemala som recept ! Posledný raz ešte od mamy a to je už hodne dlho !
vypadá moc hezky, že bych konečně taky odzkoušela tu chuť
dávám bodík
...jeeej, ty si ešte hore?...ďakujem za odpoveď...určite vyzkúšma...dobrú noc a pekný deň...zajtra...
urcite aj slahacom...ja som to robila metlickou preto, lebo som robila len z jedneho zltka, robila som skutocne len jednu porciu
...vybusna, mohla by som sa zelektrizovať a šľahať to elektrickým šľahačom?...alebo je na šodó príliš rýchly a radšej to mám robiť naozaj tou metličkou?
šodó jsem nikdy nevařila,asi ani nejedla...na buchtičky dáváme krém z pudingu+1