Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Omáčky | |
Čas prípravy: 30 minút + príprava | |
Počet porcií (kusov): 4 |
1 balenie mrazeného špenátového pretlaku, 500 ml mlieka, 500 ml vody, 2 PL polohrubej múky, 3 PL oleja, soľ, mleté čierne korenie, vegeta, 5 strúčikov cesnaku
Spenát necháme čiastočne rozmraziť. V hrnci rozohrejeme olej a orestujeme na ňom múku do svetlohnedej farby aj s 3 strúčikmi prelisovaného cesnaku. Ked sa cesnak rozvonia, zalejeme zásmažku mliekom a vodou. Privedieme za stáleho miešania do varu a pridáme špenát. Necháme špenát úplne rozpustiť. Dochutíme soľou, vegetou a mletým čiernym korením. Na záver pridáme dalšie 2 strúčiky prelisovaného cesnaku na prevoňanie omáčky. Podávame s pretláčanými zemiakmi a volským okom, vajcom uvareným na tvrdo, prípadne fašírkou alebo uvareným párkom. Omáčka má byť trochu viac korenená a nemá byť riedka, ani príliš hustá.
Zdroj: rodinný recept. U nás sa nevarila špenátová omáčka len na "Zelený štvrtok", ale kedykoľvek inokedy. Najmä vtedy, ked bol "týždeň dlhý pred výplatou". Moja mama túto omáčku kedysi pripravovala z čerstvého špenátu ako chutnú jarnú pochúťku.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Bol vyborny. Ja som cast mlieka nahradila smotanou na varenie. Chutna krem9va chut...
milujeme
Super spenat!