Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zeleninové jedlá | |
Čas prípravy: 30 minút + príprava | |
Počet porcií (kusov): 4 |
600 g miešanej zeleniny, napr. mrkva, celer, hrášok, kaleráb, karfiol..., petržlenová vňať, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, strúhaný muškátový oriešok, 2 žemle, mlieko, 2 vajcia, strúhanka, 1 PL masla, strúhanka, olej na vyprážanie, voda
Očistenú mrkvu, celer, kaleráb a cibuľu pokrájame na malé kocky a karfiol rozoberieme na malé ružičky. Na masle speníme cibuľu a orestujeme spolu s ostatnou zeleninou, podlejeme malým množstvom vody. Restujeme spolu do zmäknutia zeleniny a odparenia tekutiny. Necháme vychladnúť a dáme do misy. Pridáme v mlieku namočené a vytlačené žemle aj s vajcami. Ochutíme soľou, čiernym korením, muškátovým orieškom a posekanou petržlenovou vňaťou. Dobre premiešame a zahustíme strúhankou. Vytvarujeme mokrou rukou z masy fašírky a ešte ich obalíme v strúhanke. Vypražíme ich do červena v dostatočnom množstve horúceho oleja. Podávame so zemiakovou kašou alebo s petržlenovými zemiakmi a s uhorkovým šalátom.
Zdroj: vlastný recept. Tip: môžeme použiť aj zeleninu z mäsovej polievky. Hrášok môžeme použiť aj z konzervy.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|