Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia
![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Ryby |
![]() |
Čas prípravy: 40 minút + príprava |
![]() |
Počet porcií (kusov): 4 |
1000 g rôznych druhov menších rýb, 600 g zemiakov, 250 g masla, soľ, rasca, trocha mletého čierneho korenia, sladká mletá červená paprika, 1 hlavička očistených strúčikov cesnaku, soľ, voda
Rybky vypitveme, odrežeme hlavy a plutvy. Chvost ponecháme a umyjeme ich. Osušené rybky ochutíme zvonku i zvnútra soľou, čiernym korením, paprikou, prelisovaným cesnakom a uložíme ich tesne vedľa seba na jednu polovicu pekáča. Zemiaky očistíme, pokrájame na krížalky, umyjeme, osušíme a urovnáme na druhú stranu pekáča. Okoreníme rovnako ako rybky. Zemiaky dobre premiešame so soľou, korením, paprikou a prelisovaným cesnakom. Pokladieme plátkami masla. Vložíme do trúby vyhriatej na 180 stupňov a pečieme 40 až 45 stupňov do chrumkava.
Zdroj: rodinný recept. Je to ideálna rýchla a chutná večera, najmä ak máte v rodine rybára.
![]() |
Autor: Meszarosovabolya |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1 kladné ohodnotenie | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.