Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hovädzie mäso |
Hovadzie maso na pecenie, tenke platky oravskej slaniny, lyzica celozrnnej francuzskej horcice (alebo aj obycajnej francuzskej) 1,5 dcl bieleho vina, lyzica masla.
Umyte maso osolime a okorenime, vcelku ho zo vsetkych stran opecieme na tuku a nechame vychladnut. Po vychladnuti opecene maso, obalime platkami slaninami a previazeme motuzikom. Opecieme znovu na oleji, aby slaninka trosku pustila stavu, polozime na pekac, podlejeme troskou vyvaru a pod alobalom pecieme cca 40 az 60 min. Na zaver alobal dame dolu a ak treba tak este na 10 minut zapecieme...ja som uz nezapekala, pretoze mame radsej tucnejsiu slaninu.
Maso odlozime na teple miesto a vypek prelejeme do kastrolika. Pridame k nemu maslo, lyzicu horcice a podlejeme vinom, nechame prevriet a zredukovat na hustejsiu stavu.
V recepte mam napisane pecene zemiaky, ale horcicova omacka je tak vyrazna, ze som zacala robievat obycajne varene.
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
13 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
radana: nevyberiete si napriklad nieco tu??
http://www.gurman.sk/masove-jedla/hovadzie-maso/ho...
alebo aj u mna na blogu
http://chalupnikovi.com/recepty/?s=hovadzie
prosím vás mám hovädzie plece a neviem nájsť žiaden jednoduchší recept, viete mi poradiť či sa hodí aj k tomuto receptu, alebo mi poradíte niečo iné?
Jozef:Už si nespomeniem ,ale 160 by bolo ideálne a vrazte na to pokrievku a pod ňu ešte alobal. Nech to drží mierne paru.Viem ,že sa to pieklo asi 3 hodiny.
Na kolko ° piect?
môže byť aj falošná sviečková a dijonská horčica???
Dala som Dijonskú a vyšlo to ! Bolo dnes na obed ocenené "hm dobré,mll. Pieklo sa to dlhšie treba pozorne sledovať slaninku aby sa nepripiekla a nezhorkla.Mne sa to podarilo,ale preložila som to do druhého hrnca nakrájala masko a šup s tým do hotovoej omáčky.Odležalo dve hodinky a mňamka !Doporučujem ,ale francúzsku obyčajnú ,mala som značkovú firma Maille originál Dijone senf a tá je veľmi slaná.
uz ked som videla ten nazov vedela som, ze to je urcite tvoj recept
bodik
Dá to trošku více trpělivosti než hovězí maso změkne,ale pak je to ňamka
Výbušná, vypadá to nádherně Chtěla bych se u Tebe stravovat
Luxus
A sakra!!
Ako od profesionála...+
Moc krásná fotka a to masíčko....+
+Fotka jak z kuchařky
Zas tak na večer+4
Nádhera - recept i fotky+
Mňam+1 Krásna fotka