Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Šaláty | |
Čas prípravy: 40 minút + príprava + chladenie | |
Počet porcií (kusov): 6-8 |
1000 g šalátových zemiakov, 3 stredné cibule, 5 vajec uvarených na tvrdo, 5 menších sladkokyslých uhoriek, soľ, mleté čierne korenie, voda, kryšľový cukor, voda
Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a nakrájame na O,3 - O,5 cm hrubé kolieska. Vajcia pokrájame na kolieska. Cibuľu nakrájame na jemné polkolieska. Uhorky nakrájame na kolieska. Z každého odložíme niekoľko koliesok na ozdobu. Do šalátovej misy kladieme jednotlivé vrstvy na seba v nasledovnom poradí. Na vrstvu zemiakov dáme cibuľu, na cibuľu dáme vajíčka a do medzier kladieme kolieska nakladaných uhoriek. Každú vrstvu osolíme a okoreníme. Zalejeme zálievkou z vody, cukru a octa. Opatrne premiešame, aby zostali vrstvy zachované. Zálievka má presahovať nad šalát asi do výšky 1 cm. Na vrch pokladieme ozdobne suroviny, ktoré sme si odložili a tiež ich posolíme a okoreníme. Dáme do chladničky vychladiť a odležať, najlepšie na 24 hodín pred konzumáciou. Podávame k vyprážaným mäsám a k vyprážaným rybám.
Zdroj: rodinný recept. Mama ho vždy robila k vianočnému kaprovi. Dokázali sme ho skonzumovať neskutočné množstvo. Najlepší bol na druhý deň. Podávala ho aj k rybe na studeno. Pripravovala ho veľkom množstve už deň vopred. Casto sme ho jedli aj len tak samotný, ale vždy za studena, ked bol dobre rozležaný a chute dobre prepojené.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
šalát som uviedla tak, ako ho robievala moja mama.
hej..tu v mnichove ho maju na kazdom kroku.. moja mamka ho robievala a volala ho sedliacky salat....ja ho robievam teraz pre moju dceru, ale nedavam do neho vajicka a pofrkam ho olejom
Tento salát dělám docela často, máme ho moc rádi, jen nedávám cukr, myslím, že je znám spíš jako německý
zajímavý salát bez majonezy,vyzkouším a dávám bod