Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Bábovky - Nepečené a mrazené | |
Čas prípravy: 30 minút + príprava + chladenie | |
Počet porcií (kusov): 1 bábovka |
Vanilkový puding, čokoládový puding, práškový cukor, 1-2 balenia guľatých detských piškot, mlieko, rum, šľahačka, vanilkový cukor, opražené mandle, prípadne bobule ovocia
Uvaríme si vanilkový a čokoládový puding z pudingového prášku a práškového cukru podľa návodu. Piškoty pokvapkáme rumom. Malé množstvo rumu zamiešame do každého uvareného pudingu. Do pudingu pridáme ochutené piškoty. Bábovkovú formu vypláchneme studenou vodou a naplníme striedavo pudingovou hmotou. Necháme vychladnúť a dáme stuhnúť a vychladiť do chladničky. Pred podávaním vyšľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom do tuha. Pudingovú bábovku vyklopíme na podnos a nakrájame na plátky. Podávame so šľahačkou.
Zdroj: táto bábovka bola hitom v 50.-tych a 60.tych rokoch minulého storočia. My sme ju mávali po nedeľnom obede k dobrej kávičke. Množstvá neuvádzam, pretože si ich určí každá gazdinka podľa svojej bábovkovej formy. Tip: možno použiť aj inú kombináciu pudingov. Efektná je príprava vo forme na srnčí chrbát so zapichnutím opražených mandlí a ozdobené pusinkami zo šľahačky. Miesto mandlí možno použiť na ozdobu aj bobule ovocia.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Evička, dakujem. Už som sa bála, že dnes máš dovolenku.
Ibi,pudink vyzkoušený+2fotečky jsem přidala
to stojí za vyzkoušení