Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Ostatné - Rezy | |
Počet porcií (kusov): 1 torta |
Hotové lístkové cesto, 100 g čokolády, 50 g nastrúhaných vlašských orechov, 50 g opražených a nastrúhaných mandlí, 1 CL mletej škorice, nastrúhaná kôra a šťava z 1 pomaranča, šťava z 1 citrona, 2 vaječné bielky, štipka soli do bielkov , 2 PL medu, 100 ml vody, maslo na vymazanie rozovieracej tortovej formy, pečiaci papier
Na pečiacom papieri obkreslíme dno tortovej formy a vystrihneme. Na pomúčenej doske vyvaľkáme lístkové cesto na hrúbku O,5 cm a pomocou tortovej formy vykrojíme z neho 2 rovnaké kruhy. Tortovú formu vymažeme maslom a na dno vložíme maslom vymazaný kruh z pečiaceho papiera. Na papierový kruh vložíme vykrojený kruh z lístkového cesta a popicháme vidličkou. Nastrúhame si čokoládu a zmiešame ju s nastrúhanými orechami a mandľami. Pridáme nastrúhanú pomarančovú kôru a mletú škoricu. Zľahka primiešame do tuha ušľahaný sneh z bielkov. Pripravenú zmes natrieme rovnomerne na kruh z listového cesta. Priložíme vrchný kruh, na ktorom ostrým nožom nakrojíme porcie ako zvykneme krájať tortu. Cesto popicháme vidličkou a potrieme rozpusteným maslom. Položíme na plech, ktorý sme predým rozpálili v trúbe vyhriatej na 220 stupňov. Vložíme do trúby a pečieme 15-20 minút. /Niečo masla vytečie na plech/. V hrnčeku zmiešame vodu, pomarančovú a citronovú šťavu s medom a zvaríme spolu na ohni na hustý sirup. Ked baklava vychladne, zalejeme ju vlažným sirupom a necháme celkom vychladnúť a stuhnúť v chladničke. Táto čokoládová baklava je vynikajúca k dobrej čiernej káve alebo k čaju.
Zdroj: kalendár Gazdinka 2005 Kombinácia orechov, mandlí, čokolády, pomarančovej kôry a škorice je priamo úžasná.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Hm to vypadá moooc dobře.
Simonka, vyskúšaj a určite nebudeš ľutovať.
velmi zajímavý recept,ukládám a vyzkouším dávám bod