Viac ako  4 000  receptov

Sardinková nátierka

Sardinková nátierka
nahoru
Sardinková nátierka Sardinková nátierka Sardinková nátierka Sardinková nátierka Sardinková nátierka
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Nátierky
Čas prípravy Čas prípravy: 15 minút + príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 1 dávka

Suroviny:

1 krabička sardiniek v oleji - 125 g, 250 g masla, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, 1 PL horčice, šťava z polovice citrona

Postup

Sardinky dáme do misy aj s olejom. Rozmelníme ich vidličkou. Pridáme posekanú cibuľu. Vymiešame ich so zmäknutým maslom, soľou, mletým čiernym korením a horčicou do penista. Nakoniec dochutíme citronovou šťavou. Natierame na chlieb alebo pomocou cukrárskeho sáčku plníme nátierkou vajcia uvarené na tvrdo, vydlabané paradajky, kornútiky a rolky zo syrov, paštičky z lístkového cesta, zdobenie obložených chlebíčkov... Podávame k čaju alebo k vínu.

Poznámka

Zdroj: vlastný recept. Používam malé baltické sardinky typu King Oscar - sú kvalitné a veľmi chutné

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Sardinková nátierka"

autor: Janka (neregistrovaný/á)
vložené: 12. 09. 2017 09:39:43  nahlásiť  reagovať
 

https://www.cas.sk/clanok/344589/velky-test-rybaci...

autor: Vlado (neregistrovaný/á)
vložené: 09. 03. 2012 13:23:44  nahlásiť  reagovať
 

Vsetky "Balticke sardinky" su v skutocnosti sproty.
Sardinky vobec neziju v baltickom mori, su teplomilnejsie.
Nazov Balticke sardinky vraj oznacuje len sposob spracovania, nie druh ryby v konzerve - tu najdete len v zlozeni.
Skutocne sardinky su vyrazne drahsie, ale aj chutovo lepsie.

Dnes uz clovek musi citat obal, pretoze nazov len klame. Uz len cakam kedy sa zacne predavat ochutena tekvica ko Znojemsky ananas smajlik

autor: bubak (neregistrovaný/á)
vložené: 02. 06. 2011 04:27:19  nahlásiť  reagovať
 

King Oscar Balticke sardinky maju na zadnej strane obalu napisane : \"zlozenie: Sprota severna (Sprattus sprattu)\"

autor: Ivana Ch
vložené: 09. 08. 2010 12:21:13  nahlásiť  reagovať
 

Sardinkovou pomazánku dělám hodně často. Máme ji mooc rádi. Šproty miluju, obvzlášť uzené šproty. Já mám ale ráda všechny rybičky, v oleji, v protlaku,se zeleninou prostě všechny, ale ze zdravotních problémů bych se jejich konzumaci měla vyhýbat.

autor: magdalenka
vložené: 22. 07. 2010 18:45:04  nahlásiť  reagovať
 

Dievčatá, ďakujem vám za ochotu...mne tie dva pojmy akosi splývali, ak by som začala s ančovičkami, asi by ste ma zabili, že?
Pre mňa to boli doteraz všetko malé rybičky v plechovke...a manželovi smrdia, takže ich konzumujem iba strašne zriedkavo, ak je mimo domova...deti to tiež nemali veĺmi v láske a doslova som ich nútila sporadicky do konzumácie rýb. Takže u nás sa jedlo iba filé.
Ďakujem a zdravím!

vložené: 22. 07. 2010 17:39:10  nahlásiť  reagovať
 

Magdalénka, pokúsim sa Ti rozdiel vysvetliť. Sardinky sú malé rybičkky, sfarbené do šedo-modro-strieborna s delikátnou chuťou a vyskytujú sa v rôznych moriach. Tie väčšie, predávané pod značkou Isabel, Eva... - nie sú tie pravé sardinky, sú to odseknuté chvostové časti rôznych malých rýb, najčastejšie sledov a sú najčastejšie konzervované v oleji. Tie delikátné maličké sú baltické a jadranské. Sardinky sa tiež konzervujú s olivami, inou zeleninou a v paradajkovej omáčke. Sproty sú o málo väčšie ako sardinky, sú sfarbené do modro-čierna a chuťovo sú úplne odlišné. Ich mäso je drolivé, takej krupicovej konzistencie. Konzervujú sa v oleji, alebo sa údia. Dochucujú sa citronovou šťavou a sú uznávanou ruskou pochúťkou. Inak okrem veľkosti s pravými sardinkami nemajú nič spoločného. Ak Ti neprekáža ich konzistencia, môžu byť chutné aj pre Teba - mne osobne chutia, nevyhnutne s citronovou šťavou. Udené som ešte neochutnala a v inej úprave, ako v oleji som ešte nevidela. Aj tak ich považujem za delikatesusmajlik

vložené: 22. 07. 2010 17:01:43  nahlásiť  reagovať
 

Ibi,u nás prodávají sardinky různé a šproty jsou pod názvem šproty,tak vím,že ty nekupovat,protože mě nechutnají,ale jak koukám,tak ty máš opravdu sardinky.smajliksmajlik
Magdalenka,šproty jsou taky malé rybičky,ale pro mne mají zvláštní chuť,která mne neoslovila,ale už leta,tak ty nekupuji.smajlik

autor: magdalenka
vložené: 22. 07. 2010 13:46:05  nahlásiť  reagovať
 

Asi som divná, ak neviem, čo sú sardinky a čo šproty? Ď.

vložené: 22. 07. 2010 10:49:16  nahlásiť  reagovať
 

Simonka, tu na Slovensku zatiaľ pod názvom "sardinky" sú aj v skutočnosti naozajstné sardinky, a to tie chutné malé. Preto som značku King Oscar uviedla a aj vyfotografovala.smajlik

vložené: 22. 07. 2010 10:45:33  nahlásiť  reagovať
 

Colombo 65, je mi ľúto, že máš zlú skúsenosť. Ja som zatiaľ vždy dostala pravé sardinky - mám rada tie malé. Pozri sa na otvorenú konzervu, ktorú som odfotila!smajlik

vložené: 21. 07. 2010 11:39:02  nahlásiť  reagovať
 

Colombo,musím s tebou souhlasit,i já nemám ráda šproty,nevím čím to je.Jinak sardinky jakékoliv miluji,ryby mám moc ráda,ale jedině Šproty a to i uzené mi bohužel nechutnají.smajliksmajlik

receptík je jinak prima,taky děláme pomazánku ze sardinek.+1smajlik

autor: Colombo65 (neregistrovaný/á)
vložené: 21. 07. 2010 10:28:57  nahlásiť  reagovať
 

Já si tyto "sardinky" jednou koupil, a byl jsem velmi zklamán, jelikož neobsahují sardinky ale šproty - je to napsáno mini písmem na zadní straně. Šproty mají aspoň pro mě úplně jinou chuť než klasické sardinky. Napsal jsem dovozci a ten odpověděl, že EU umožňuje šproty vydávat za sardinky! Ach jo ta podělaná EU. Jinak pokud chutná tak jen dobře, já jen chtěl napsat vlastní zkušenost se "sardinkami" KING OSCAR.


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz