Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bravčové mäso | |
Čas prípravy: 2 hodiny + príprava + vychladenie | |
Počet porcií (kusov): 1 dávka - pre 8 osôb |
1000 g vykosteného bravčového karé alebo vysokého pliecka, soľ, 200 g mrkvy, 200g petržlenu, 100 g kelu, 100 g celeru, 50 g cibule, 30 g oleja, 8 zrniek celého čierneho korenia, 4 zrnká celého nového korenia, 1 bobkový list, soľ, 2500 ml vody, 50 g oleja, soľ, sladká mletá červená paprika
Najprv si pripravíme zeleninový vývar. Vodu dáme do hrnca a pridáme očistenú, na väčšie kusy nakrájanú zeleninu a uvaríme ju do mäkka. /asi 1 hodinu/. Na oleji osmažíme cibuľu, bobkový list, korenie a zalejeme trochou vývaru zo zeleniny. Povaríme spolu 10 minút a všetko nalejeme do zeleninového vývaru. Krátko ešte povaríme všetko spolu, osolíme a precedíme. Uvarenú zeleninu použijeme inak. Vykostené karé dobre nasolíme, zvinieme a husto previažeme kuchynským povrázkom. Mäso vložíme do hrnca a zalejeme horúcim zeleninovým vývarom tak, aby bolo mäso ponorené. Rozseknuté kosti pridáme do vývaru k mäsu a varíme pomalým varom asi hodinu. Uvarenú pečienku vyberieme, osušíme a vložíme na olej do pekáča. Vložíme do trúby vyhriatej na 200 stupňov a pečieme ešte 20 minút za prelievania vypečenou šťavou. Ak treba, podlejeme vývarom. Opečené mäso vyberieme, necháme vychladnúť, odstránime viazanie a pečienku dobre vyváľame v červenej paprike. Po vychladení v chladničke nakrájame na tenké plátky. Rozložíme na podnos a vkusne ozdobíme. Debrecínsku pečienku môžeme použiť na prípravu obložených chlebíčkov a prípravu nárezových mís. Podávame s chlebom, kyslou uhorkou, so zeleninou na kyslo, nakladanými hríbmi, zeleninovými šalátmi...
Zdroj: rodinný recept.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Nějak jsem tady ten recept přehlédla. A zrovna mám potřebné masiko v ledničce. Hned ho vyzkouším, myslím že je to dobrůtka.
Rozseknuté kosti sa Evička, karé sú v tomto prípade kotlety v celku, ale vykostené. Rozseknuté kosti sa pridávajú do vývaru.
Ibi,zaujala mě ta debrecínka,ale nevím co je karé,bůček to nebude,plecko vím co je,kotleta asi taky ne,ráda bych to příští týden zkusila