Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hovädzie mäso | |
Čas prípravy: 30 minút + príprava | |
Počet porcií (kusov): 4 |
600 g teľacieho orecha /najlepšia časť stehna a najšťavnatejšia/, soľ, 2 vajcia, mlieko, 4 malé a tenké plátky masla, 1 citron, hladká múka, strúhanka, olej
Teľací orech nakrájame na 4 rezne. Okraje po obvode narežeme a naklepeme cez mikroten. Rezne nasolíme a obalíme ich v múke, potom v posolených vajciach rozšľahaných s mliekom. Napokon ich obalíme v jemnej strúhanke. V hrnci rozpálime dostatočné množstvo oleja. Vložíme obalené rezne, stiahneme plameň na polovicu a pod pokrievkou vyprážame po oboch stranách do zlato-červenej farby. Vyberieme a dáme na papierovú utierku, aby sa odsal prebytočný tuk. Pri servírovaní položíme na každý rezeň tenký plátok čerstvého masla a koliesko citrona. Podávame so zemiakovou kašou, opekanými zemiakmi alebo dusenou ryžou a hlávkovým šalátom alebo kompotom. Toto je najznámejší spôsob prípravy Viedenských rezňov.
Zdroj: všeobecne známy recept. Existuje viacero variant prípravy. Pôvodný recept pochádza z talianskeho Milána a pripravuje sa vyklepaním mäsa na tenko. Veľké rezne, takmer na celú panvicu, sa vyprážajú na 2x. V prvej panvici na veľmi rozpálenom oleji veľmi krátko a v druhej panvici sa dokončí vyprážanie na miernom ohni. Celkom trvá toto vyprážanie asi 5 minút.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
5 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Ja to poznam pod nazvom madarsky rezen a aj ten postup je trosku iny a ako prilohu podavem tarhonu alebo slovensku ryzu
rezeň u nás je síce málo , ale kvoli manželovi musim , tak ti pridávam fotečku
Ivanka 79, dakujem za fotku. Viedenský rezeň je naozaj delikatesa, súhlasím s Tebou
Ibi,pridávam fotkuk rezňu nie je čo dodať,delikatesa
Amalii, dakujem. Niet nad dobrý rezeň, však? A ked rezeň, tak s rezňom
+3