Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Záviny, rolády |
Cesto: 5 vajec, 80 g cukru, soľ, 75 g polohrubej múky, 10 g kakaa, 2 lyžice oleja Náplň: 200 g mliečnej čokolády, 50 g horkej čokolády, 2 žĺtky, 2 plátky želatíny, 1 vanilkový cukor, 300 ml vyšľahanej šľahačky
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, vmiešame múku a sneh vyšľahaný so štipkou soli. Rozdelíme na polovicu a do jednej vmiešame kakao s olejom. Na vymazaný plech striekame na dĺžku strídavo pás svetlého a pás tmavého cesta tesne vedľa seba. Špilkou priečne peejdeme po ceste asi v 4 cm odstupoch, tým vtiahneme tmavé cesto do tmavého. Pečieme asi 8 min. Upečené cesto vyklopíme na čistú v studenej vode namočenú a dobre vyžmýkanú utierku, stočíme pevne do rolády i s utierkou, chvíľu necháme, roztočíme, stočíme už bez utierky a necháme vychladnúť. Obe čokolády rozpustíme vo vodnom kúpeli, necháme trochu vychladnúť. Vyšľaháme do peny vanilkový cukor a žĺtky, vmiešame čokoládu, necháme vychladnúť. Potom pridáme šľahačku, vmiešame nabobtnanú a rozpustenú želatínu a naplníme roládu. Roládu stočíme a dáme do chladničky. Nepolievame žiadnou polevou ani necukrujeme. Podávame celú, až na stole ju krájame, aby sa ukázal jej pekný dizajn.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Vieruska 27: Ďakujem
Krasne to vyzera fakt super
idem vyskusat dufam ze sa mi to podari ako ma....
je to spajla alebo moze byt aj sparadlo
tak a je po zahade
ano je
moze byt spilka ...spajdla?
špilka = zicherka stále nič?
Slovo špilka ani ja nepoznám, asi nie je spisovné. Skôr krajový názov.
Já myslím,že i tím nožem příborovým by to šlo,ale asi by to nebylo tak krásné po upečení
jaj...prave som chcela napisat, ze ja tiez netusim, co je to spilka...ja som povodne myslela, ze noz pilka
A ako sa poznam, ja by som to na 100 percent urobila uplne naopak...ja som strasne nemozna
Soňo,špilka si myslím že bude špejle.Terezka píše že dává střídavě pásy bílé a tmavé.Až má celý plech páskovný,přejede špejlí z jedné strany na druhou v pravidelných rozestupech.Po upečení to udělá takovou ozdobu.+2
Roláda vyzerá moc dobre, ale neviem ako vyzerá tá špilka, ktorou vlastne tvarujete to cesto....mali ste to ukázať fotkou aby bolo vidieť ako pri tomto tvarovaní postupovať...........!!!
Teda, to je krásne!+