Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Dezerty, zákusky, poháre - Rezy | |
Čas prípravy: 1 hodina + príprava + chladenie | |
Počet porcií (kusov): 1 dávka na 1 plech |
1 balenie lístkového cesta, Krém: 1 l mlieka, 2 vanilkové cukry, 4 žltky, 4 bielky, 2 Zlaté klasy, 2 PL kryštáľového cukru, 3 PL práškového cukru, 2 PL hladkej múky
Lístkové cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti a vyvaľkáme na veľkosť plechu. 1 plát pokrájame na štvorce. Plech potrieme studenou vodou a položíme naň lístkové cesto, ktoré popicháme vidličkou. Upečieme v trúbe vyhriatej na 220 stupňov do zlatej farby, vyberieme a necháme vychladnúť. Uvaríme si krém. V troche mlieka rozmiešame žltky, kryštáľový cukor, vanilkový cukor, Zlatý klas a múku. Vlejeme do zvyšného mlieka a uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť. Do vychladnutého krému vmiešame do tuha ušľahané bielky. Pripravený krém natrieme rovnomerne na celý upečený a vychladnutý plát cesta. Vrch krému pokladieme upečenými štvorcami z lístkového cesta. Vložíme do chladničky dobre vychladiť. Pred podávaním vyberieme a pokrájame na kocky. Povrch kociek posypeme práškovým cukrom cez sitko. Podávame k dobrej káve.
Zdroj: všeobecne známy recept.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Dnes som ho robila. Je výborný, odporúčam recept, je jednoduchý a dobrý :)
...chvíľu som tu nebola a toľko dobrot...