Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Rezy | |
Čas prípravy: 1 hodina + príprava + chladnutie | |
Počet porcií (kusov): 1 dávka na 1 plech |
1 balenie lístkového cesta, Krém: 1 l vody, 8 bielkov, 180 g kryštáľového cukru, 4 Zlaté klasy, 500 ml šľahačky, 4 vanilkové cukry, Na polevu: 200 g čokolády so 74% obsahom kakaa, 100 g masla
Lístkové cesto rozdelíme na 2 časti, vyvaľkáme na veľkosť plechu a popicháme ho vidličkou. Obrátený plech potrieme studenou vodou a položíme na plech plát lístkového cesta. Vložíme do trúby vyhriatej na 220 stupňov a upečieme do zlato-žltej farby. Vyberieme, upečené cesto zosunieme na dosku a necháme vyhladnúť. V troche vody rozmiešame Zlatý klas s polovicou kryštáľového cukru a vlejeme do zvyšnej vody. Uvaríme hustý krém a necháme ho vychladnúť. Bielky ušľaháme do tuha s druhou polovicou cukru a vmiešame do vychladnutého krému. Do hlbšieho plechu vložíme jeden plát upečeného cesta a rovnomerne natrieme pripraveným krémom. Vyšľaháme do tuha šľahačku s vanilkovým cukrom a rovnomerne natrieme na krém. Priložíme druhý plát upečeného cesta. Nad parou rozpustíme nalámanú čokoládu s maslom. Vlažnú čokoládovú polevu nalejeme na vrchný plát cesta a rovnomerne ju rozotrieme. Dáme stuhnúť a vychladiť do chladničky. Pred podávaním nakrájame na kocky. Servírujeme s dobrou kávou.
Zdroj: všeobecne známy recept. Tip: Krém možno vylepšiť trochou rumu. Existuje mnoho variant prípravy krému.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Věřte, že tato dobrota se dá připravit i v dia verzi a vůbec to není na chuti pocítit, ale co by bylo pocítit by byla snaha nahradit zlatý klas např. pudinkem. Proto si z pobytu u rodiny na Slovensku, odkud pochází manžel vozíme vždy dostatečnou zásobu Zlatého klasu a podobných krajových surovin, které v Čechách nejsou.
ja sa ucim za cukara a mi si urobimezakladn zltkovi a donho vmisavame slachacku pekne to je napenene potom
Svetlanka, v tomto recepte sa bielky nešľahajú nad parou, pridávajú sa do vychladnutého krému a tento krém nie je maslový.
Ibolka, a tie bielka sa šľahajú s cukrom len tak "za studena"? Mám recept na krém, do ktorého sa maslový krém zmieša s ušľahanými bielkami s cukrom ale nad parou...takto za studena neroztečú sa?
takto vyzera recept na naozaj pravu klasicku francuzsku kremesku
Ano, Evička, je aj taký variant, ale takto ho robia v cukrárňach, miesto pudingu sa dáva Zlatý klas a dokonca až 4 balenia. U nás doma zase varíme Zlatý klas v plnotučnom mlieku. Sú však krémy, v ktorých sa používajú aj vaječné žltky. Je to na každom z nás, ktorú variantu si vyberie.
Ibi,u nás se kremšnýty dějí puding+máslo,s těmi bílky to slyším poprvé-zajímavý recept