Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia
![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Nápoje |
![]() |
Čas prípravy: 15 minút + príprava |
![]() |
Počet porcií (kusov): 5-6 |
600 ml silnej filtrovanej kávy, 250 ml šľahačky, 2 vanilkové cukry, trošku kakaa, balený kryštáľový cukor á 7 g
Uvaríme si silnú filtrovanú kávu a rozlejeme do predohriatych porcelánových šálok. Sľahačku vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Dáme do cukrárskeho sáčku a ozdobne nastriekame čiapočku na kávu. Ciapočku zo šľahačky jemne poprášime kakaom. Podávame s kryštáľovým cukrom k viedenskému alebo k francúzskemu krémešu.
Zdroj: viedenskú kávu ma naučil robiť môj otec.
![]() |
Autor: Meszarosovabolya |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
2 kladné ohodnotenia | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
Klasická Viedenská káva nieje z filtrovanej kávy ale zo ZALIEVANEJ !!!!!!!!!
Nuž, Evička, nie je šľahačka ako šľahačka.Najlepšia je tá klasická. Podstatné je, že Ta vzpružila dobrá kávička a mňa vzpružila krásna fotka, ked som sa zobudila. Dakujem. Okrem toho mám nové recepty na hubové jedlá
Myslím na Tebe broučku
Kávička mě vzpružilajen šlehačka se mi rychle rozpustila
+2
...hmmm, a nepohrdla by som ani "obyčajnou klasickou"...teraz ma napadlo, že si ani nepamatám, kedy som naposledy jedla "klasickú" šľahačku...vačšinou mám doma spray a je pravda, je to neporovnateľné...asi si zajtra kúpim a urobím...