![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Polievky |
![]() |
Čas prípravy: 20 minút + príprava |
![]() |
Počet porcií (kusov): 4 |
400 g bielej špargle, 1 slepačí bujón, voda, 40 g hladkej múky, 40 g masla, soľ, strúhaný muškátový oriešok, 3 PL sladkej smotany, 1 žltok
Slepačí bujon rozpustíme v 1/2 litri teplej vody. Spargľu očistíme a pokrájame na 2-3 cm kúsky. Uvaríme v 1/2 litri osolenej vody. Z masla a múky pripravíme svetlú zásmažku, ktorú nariedime vývarom zo špargle. Pridáme slepačí vývar a dobre všetko spolu povaríme. V sladkej smotane rozhabarkujeme žltok a opatrne primiešame do polievky. Už nevaríme. Dochutíme strúhaným muškátovým orieškom. Pridáme posekanú petržlenovú vňať a podávame.
Zdroj: z receptov časopisu Slovenka. Tip: môžeme použiť aj špargľu z konzervy, ale v tom prípade špargľu nevaríme.
![]() |
Autor: Meszarosovabolya |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
2 kladné ohodnotenia | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
robim ju presne tak
je vyborna
+1
fotečka nic moc, ale polívečka byla výborná. Dala jsem do ní kvůli barevnosti nasekané dvě malé hlavičky brokolice