Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Polievky | |
Čas prípravy: 20 minút + príprava | |
Počet porcií (kusov): 4 |
400 g bielej špargle, 1 slepačí bujón, voda, 40 g hladkej múky, 40 g masla, soľ, strúhaný muškátový oriešok, 3 PL sladkej smotany, 1 žltok
Slepačí bujon rozpustíme v 1/2 litri teplej vody. Spargľu očistíme a pokrájame na 2-3 cm kúsky. Uvaríme v 1/2 litri osolenej vody. Z masla a múky pripravíme svetlú zásmažku, ktorú nariedime vývarom zo špargle. Pridáme slepačí vývar a dobre všetko spolu povaríme. V sladkej smotane rozhabarkujeme žltok a opatrne primiešame do polievky. Už nevaríme. Dochutíme strúhaným muškátovým orieškom. Pridáme posekanú petržlenovú vňať a podávame.
Zdroj: z receptov časopisu Slovenka. Tip: môžeme použiť aj špargľu z konzervy, ale v tom prípade špargľu nevaríme.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
robim ju presne tak je vyborna +1
fotečka nic moc, ale polívečka byla výborná. Dala jsem do ní kvůli barevnosti nasekané dvě malé hlavičky brokolice