Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia
![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Hydinové mäso |
![]() |
Čas prípravy: 45 minút + príprava |
![]() |
Počet porcií (kusov): 4-6 |
850 g vykostených horných kuracích stehien, 250 ml slepačieho vývaru / možno použiť 250 ml vody + 1/2 kocky slepačieho bujonu/, Na marinádu: 1 CL rasce, 1 CL mletej škorice, 1/4 CL cayenského korenia, 1 1/2 CL sladkej mletej červenej papriky, 1/2 CL mletý klinček, 1 CL mletého dumbiera ( zázvor ), 1 CL mletého koriandru, 1/4 CL šafránu, 1 1/2 CL morskej soli, 2 strúčiky prelisovaného cesnaku, 2 PL citronovej šťavy, 1 PL olivového oleja Príloha: 250 g kuskusu, 40 g masla, 30 g hrozienok, nastrúhana kôra z 1 citrona, 2 PL olúpaných mandlí
Všetky ingrediencie na marinádu zmiešame s olejom. Touto marinádou potrieme stehná a necháme 30 minút odležať. Marinované stehná opekáme na teflonovej panvici 20 minút do odparenia tekutiny. Polievku privedieme do varu a nasypeme do nej kuskus. Prikryjeme pokrievkou a stiahneme z ohňa. Necháme 5 minút odstáť, aby sa do neho polievka vsiakla. Potom pridáme maslo, hrozienka,mandle a nastrúhanú citronovú kôru. Premiešame vidličkou a môžeme podávať.
Zdroj: našla som na madarskom webe. Tento recept bol zaradený akojeden z najlepších tohtoročných jedál z kuraťa. Kuskus je obilovina vyrábaná z tvrdej pšenice, tvarovaná do guľôčok.
![]() |
Autor: Meszarosovabolya |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1 kladné ohodnotenie | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
Aj ja ho mám ba pláne.
Tie koreniny mi vsetky pekne sadli a ten kuskus tie, takze urcite ho teraz cez vikend urobim.
Miška, včera so si ten recept opisovala, lebo sa mi páčil a myslela som pri tých koreninách s úsmevom na Teba. Vedela som si Ta pri jeho čítaní živo predstaviť a rozhodla som sa ho vložiť.
ukladam si