Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Mleté mäso |
600 g mletého mäsa, 2 cibule, 2 vajcia, 50 g údenej slaniny, olej, 3-4 lyžice strúhanky, 100 g mrkvy, 450 g zelenej fazuľky ( môže byť aj z konzervy ), 250 g kyslej smotany, 1 lyžica hladkej múky, 1 bobkový list, čierne korenie, ocot, cukor, soľ
Ak máme čerstvú fazuľku, narežeme ju na malé kúsky a krátko obvaríme. Scedíme a necháme vychladnúť. Konzervovanú fazuľku len scedíme a narežeme. Slaninu narezanú na kocôčky opražíme do sklovita a podusíme na nej na kocky narezanú mrkvu. Dáme dole zo sporáka, vložíme polovicu narezanej fazuľky, 1 vajce, osolíme, okoreníme. Mleté mäso opipríme pipkantnejšie, osolíme, premiešame s 1 vajcom a na jemno nastrúhanou 1 cibuľou. Na pekáčik nalejeme 5 lyžíc oleja a stred posypeme strúhankou. Z 2/3 mäsovej hmoty urobíme valec a uložíme ho do stredu pekáčika na strúhanku. Po celej dĺžke valca urobíme priehlbinu. Naplníme ju pripravenou fazuľovou plnkou a prikryjeme zvyškom mäsovej hmoty. Valec sformujeme tak, aby fazuľovú hmotu nebolo vidieť. Posypeme strúhankou a vo vyhriatej rúre zapekáme asi 15 min. Potom pridáme do pekáča bob. list a druhú narezanú cibuľu, podlejeme vodou a dopečieme. Asi 10 min pred dopečením prisypeme do pekáča zvyšok fazuľky, podlejeme smotanou rozmiešanou s múkou a dopečieme. Ochutíme cukrom a octom. Režeme na plátky a podávame s fazuľkou s omáčkou a zemiakmi.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.