Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Dezerty, zákusky, poháre - Rezy | |
Čas prípravy: 40 minút + príprava | |
Počet porcií (kusov): 1 dávka |
1 balenie lístkového cesta / pôvodne 2x8 i viac listov filo cesta, každá vrstva, potretá maslom a listy položené na seba/, 250 g lúpaných mandlí, 120 g krupicového cukru, 1 balenie vanilkového cukru, 150 g masla, 50 g strúhanky, 3/8 l vanilkového sirupu /zo šťavy 1 citrona a 700 g kryštáľového cukru, 3/8 l vody/, strúhané mandle, 250 ml šľahačky
Lístkové cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti a vyvaľkáme do tvaru obdlžnika. Mandle v mažiari potlčieme na hrubo. Zmiešame s maslom a strúhankou a zmes smažíme 5 minút za stáleho miešania na panvici. Po stiahnutí z ohňa primiešame krupicový a vanilkový cukor. Oba diely cesta potrieme náplňou a stočíme do závinu. Potom silne vymažeme väčšiu ohňovzdornú misu maslom. Zavin stáčame od stredu do tvaru slimáka a napojíme druhý závin. Povrch závinov nakrojíme na povrchu, čím vyznačíme jednotlivé porcie. Potrieme časťou masla a vložíme piecť do horúcej trúby. Medzitým si pripravíme hustý sirup, zvarením vody, cukru a citronovej šťavy a necháme vychladnúť. Sirup nalejeme na upečenú baklavu a posypeme ešte mletými mandľami. Nakrájame a podávame s ušľahanou šľahačkou.
Zdroj: recept je z Medzinárodnej kuchárky
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.