![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Šaláty |
![]() |
Čas prípravy: 30 minút + príprava |
![]() |
Počet porcií (kusov): 4 |
2 šalátové uhorky, 2 cibule, 4 papriky, 4 paradajky, 400 g čerstvého ovčieho syra, 2 zväzky petržlenovej vňate, soľ, olej ocot
Uhorky umyjeme, odkrojíme konce a pokrájame na kocky. Paradajky umyjeme a pokrájame na kocky aj s cibuľou. Papriky opečieme na sucho v trúbe na rošte alebo nad plynom, pričom ich obraciame. Dáme ich do misky a prikryjeme mikroténom. Ošúpeme ich, odstránime jadrovníky, semená, žilky a pokrájame na kocky. dáme do šalátovej misy aj s ostatnou zeleninou, osolíme a premiešame. Pridáme syr pokrájaný na kocky aj s na hrubo posekaným petržlenom. Dochutíme octom, pokvapkáme olejom a znovu premiešame. Ihned podávame. Tento šalát sa nevychladzuje a ako prílohu volíme čerstvé pečivo.
Zdroj: recept mám od bulharského priateľa. Podáva sa ako samostatné jedlo. Charakteristické je veľké množstvo petržlenovej vňate a opečená paprika. Zelenina pustí dostatok šťavy. Je to osviežejúce letné jedlo.
![]() |
Autor: Meszarosovabolya |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
6 kladných ohodnotení | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
top recepty.czja ho robím s mozzarellou a je vynikájúci...mňam
šopák som si dávala v Bulharsku ...neviem prečo, ale u nás nie je dostať čerstvý ovčí syr...len rozne údené...tiež dobré, ale čerstvý je čerstvý...na šopák používám balkánský syr, alebo Jadel...s ovčím som ho nejedla...