Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Mleté mäso | |
Čas prípravy: 45 minút + príprava | |
Počet porcií (kusov): 4 |
500 g mletého bravčového mäsa, soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca, sladká mletá červená paprika, 3 strúčiky prelisovaného cesnaku, horčica, 1 cibuľa, 1 vajce, trocha strúhanky, petržlenová vňať, šampiňony,štvorce nakrájané z plátkov údenej slaniny, olej, 1 sušená štipľavá paprika pkrájaná na drobno
Mleté mäso dáme do misy. Zmiešame s vajcom, koreninami, soľou, prelisovaným cesnakom, horčicou, osmaženou cibuľkou a posekanou petržlenovou vňaťou a dobre premiešame. Zahustíme strúhankou. Mokrými rukami formujeme guľky niečo väčšie ako vlašský orech. Napichujeme na ihly a prekladáme plátkami osolených a okorenených šampionov a údenej slaniny. Vložíme do pekáča s olejom a trochou vody a opekáme za prelievania vypečenou šťavou. Podávame horúce so zemiakmi, dusenou ryžou a preliate vypečenou šťavou. Servírujeme s paradajkovým šalátom alebo zeleninou na kyslo.
Zdroj: vlastný recept. Tip: môžeme použiť aj iné mäso, zmes mletého mäsa a prekladať inou zeleninou.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
+2
...to je bezva nápad...nenapadlo by ma robiť ražniči z mletého mäsa......dávám na vyzkúšanie...