Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bravčové mäso | |
Čas prípravy: 10 minut priprava, 40 minut varenie | |
Počet porcií (kusov): 4 |
1 kg vykosteneho kare, 500 g sampinonov, 4 mandarinky, 3 - 4 male cibule, 3 vetvicky tymianu, 2 pl oleja, 2 dcl mlieka, 2 pl hustej smotany, sol, nahrubo pomlete cierne korenie
do hrnca (najlepsie liatinoveho alebo s dvojitym dnom)nalejeme 1pl oleja, vlozime kare vcelku a cele cibulky. opecieme zo vsetkych stran, okorenime, podlejeme 1 dcl mlieka a zakryjeme pokrievkou. dusime asi 20 minut, priebezne obraciame maso aj cibulky, pripadne podlejeme troskou vody, aby sa nepripieklo. medzitym ocistime sampinony a mandarinky, huby pokrajame, mandarinky rozdelime na mesiaciky, ak su mandarinky male, rozdelime ich na stvrtky. na druhej pl oleja orestujeme huby, osolime, okorenime a pridame listky tymianu. maso a cibulky vyberieme z hrnca na tanier a maso pokrajame na porcie. do hrnca s vypekom z masa vlozime huby, podlejeme zvysnym mliekom a nechame trochu odparit tekutinu. pridame mandarinky, maso a cibulky, hustu smotanu, opatrne premiesame, prikryjeme pokrievkou a nechame asi 5 minut dusit na slabom plameni.
na tanieri ozdobime vetvickou tymianu a podavame s bagetou.
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
6 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
mnam
+5
to teda bola hlupost s tymi hubami lenze kde vziat teraz ine ako sampinony?
nie su huby ako huby, vsak evkamas slovenske priezvisko? dakujem za bodik
Jak jsou tam hřiby,tak to bude výborné+4