Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Mleté mäso |
300 g kyslej kapusty, soľ, mlete korenie, 1 bobkový list, mletá rasca, 1 väčší zemiak, majoránka, 1 cibuľa, olej, 1 lyžička papriky, 1malý paradajkový pretlak guličky: 250 g mletého mäsa, 40 g ryže, 1 cibuľa, čierne korenie, soľ, 1 vajce
Kapustu bez šťavy dáme do väčšieho hrnca, zalejeme 1,5 l vody, osolíme, okoreníme, prisypeme asi 1 lyžicu mletej rasce, pridáme bobkový list, majoránku a na jemno nastrúhaný zemiak. Dáme variť. Keď kapusta začne vrieť, vložíme do nej guličky, zakryjeme a na malom ohni dusíme asi 30-40 minút (podľa veľkosti guliček). Potom guličky vyberieme na tanier. Nakrájanú cibuľu opražíme na oleji do bleda, pridáme papriku a vlejeme do kapusty. Vmiešame pretlak a necháme krátko prejsť varom. Vložíme guličky a prehrejeme. Guličky: ryžu uvaríme, necháme vychladnúť, potom ju zmiešame s mäsom, vejcom, na jemno nakrájanou cibuľou, osolíme, opipríme. Rukami tvarujeme guličky s priemerom asi 4 cm. Podávame so zemiakmi, knedlíkom alebo len s chlebom.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
su velmi super
vyborny napadani sa clovek nemusi trapit s kapustnymi listami +2
1