Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hovädzie mäso | |
Čas prípravy: 2 hodiny + príprava | |
Počet porcií (kusov): 4 |
600 g teľacieho stehna, 50 g masla, 2 menšie cibule, 2 karotky, 2 PL koňaku, 200 ml suchého bieleho vína, soľ, mleté čierne korenie, 50 g šampionov, 20 g masla na podusenie šampionov Bešamelová omáčka: 1 PL masla, 2 PL hladkej múky, 125 ml sladkej smotany, citronová šťava, 2 žltky, 60 g strúhaného syra Ementál, 1 CL sladkej mletej červenej papriky
Na polovici masla podusíme teľacie mäso s cibuľou a karotkou, pokrájanými na kolieska. Polejeme koňakom a zapálime. Pridáme víno, osolíme a okoreníme a pečieme v stredné teplej trúbe jeden a pol hodiny. Sampiony rozsekáme na jemno a podusíme na masle. Z masla a múky pripravíme svetlú zásmažku, zalejeme smotanou a povaríme. Casť tejto omáčky, okyselenej citronovou šťavou, zmiešame so šampionovou kašou . Upečené mäso rozkrájame na rezne, ktoré potrieme šampionovou kašou a v pekáči ich upravíme do pôvodného tvaru. Zbytok bešamelovej omáčky zjemníme žltkami a vypečenou šťavou a polejeme ňou mäso. Posypeme nastrúhaným ementálom a posypeme lyžičkou papriky. Krátko zapečieme vo veľmi horúcej trúbe. Podávame so zemiakovou kašou alebo so zemiakmi pečenými na masle a paradajkovým šalátom.
Zdroj: táto delikatesa pochádza z Francúzska.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.