Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Mleté mäso |
300 g ľubovoľného vareného alebo pečeného mäsa (zbytky, môže byť i mäso z polievky), 50 g šampiňónov, 1 cibuľa, 1 vajce, 20 g hladké múky, 1/8 l mlieka, 20 g masla, 20 g oleja, soľ, petržlenová vňať, čierne korenie
Na obaľovanie: polohrubá múka, 1-2 vajcia, strúhanka
V zmesi masla a oleja opražíme nakrájanú cibuli, pridáme sekanú vňať, nakrájané šampiňóny, pomleté mäso, osolíme, okoreníme, posypeme múkou a opražíme. Zalejeme mliekom s rozmiešaným vajcom a za stáleho miešania dusíme do zhustnutia. Teplú mäsovú zmes rozotrieme na vymazaný plech na hrúbku 1 cm, necháme vychladnúť a potom chladíme v chladničke ešte 1 hodinu. Vychladnutú hmotu nakrájame na štvorce (asi 7x7 cm). Každý štvorec obalíme v múke, vajci a strúhanke a smažíme z oboch strán na oleji. Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.