Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hydinové mäso | |
Čas prípravy: 40 minút + príprava | |
Počet porcií (kusov): 4 |
2 kurčatá, 200 g husacej pečene /môžeme použiť aj inú hydinovú pečeň - játra/, 200 g teľacieho mäsa, 120 masla, soľ, mleté biele korenie, muškátový kvet, 4 PL sladkej smotany, lanýže - (nemusia byť), šampiňony
Kuracie prsia vykostíme.Stehná si odložíme na iné jedlo. Kostru použijeme na vývar. Teľacie mäso, kuracie mäso z chrbta,husaciu pečeň pomelieme. Mletú zmes ochutíme soľou, muškátovým kvetom a mletým bielym korením. Pridáme sladkú smotanu a spolu dobre spracujeme. Pripravenou zmesou naplníme naklepané a osolené kuracie prsia, ktoré zopneme ihlou. Naplnené prsia upečieme na masle. Pri servírovaní ozdobíme lanýžami a šampionmi, pokrájanými na prúžky a podusenými na masle. Polejeme koňakom a zapálime. Podávame so zemiakmi, pečenými na masle alebo s dusenou ryžou a s ovocným šalátom.
Zdroj: toto jedlo sa podávalo na Brusel Expo 58.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
davam bodik