Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Mleté mäso |
1 kg mletého mäsa, 200 g ryže, 2 vajcia, soľ, čierne korenie, 6 paprik, 1 paradajkový pretlak, 3 lyžice hladkej múky, 3 klinčeky ( hřebíčky ), 4 lyžice oleja, cukor
Ryžu podusíme do polomäkka. Necháme vychladnúť. Potom ju zmiešame s mletým mäsom, vajcami, osolíme, okoreníme a naplníme vyčistené celé papriky. Ak nám mäso zostane, urobíme z neho gule s priemerom asi 4-5 cm. Na oleji opražíme múku s klinčekami, zalejeme studenou vodou (množstvo také, aby sme dostali stredne hustú omáčku), vmiešame pretlak, osolíme, ochutíme cukrom a za stálého miešania privedieme k varu. Keď omáčka začne vrieť, vložíme naplnené papriky, prípadne i gule a pomaly varíme asi 40 minút. Podávame s knedlíkom nebo zemiakmi. Môžu sa robiť aj iba gule, bez plnenia paprík, ale omáčka už nebude mať tu správnou chuť, ktorú jej dodajú papriky. Kto má rád pikatnejšie, naplní 1-2 pálivé papriky.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
zienky drzte palce. idem plnenu papriku uvarit prvy krat sama. plus manzel je z maroka tak nech mi ju nevyleje potom na hlavu ale zje aspon kusok
anna: jednoznacne suhlasim, tiez robim vsetko paradajkove z drvenych paradajok. neda sa to porovnat.
ja varim na olivovom oleji tam cibulku oprazim a davam talianske rajniny pasirovane Petti pasasata pomodoro dostat kupit v Bille je to uplne ina chut sladuckych rajnych 0,5 l varim tak aj paradajkovu olievku aj vsetko aj ten co mava kyselinu nema veru ako moj svokor aj ten si pochvaloval
Dobrý recept,ale ja dávam pretlak polkilový aby to malo šmrnc a keďže varím zdravo tak olej mením za masť
Dana: Počet porcií závisí od toho, kto je aký jedák a od veľkosti paprík. Niekto zje viac a niekto menej. Okrem toho naplnená surová paprika sa dá pekne zmraziť a použiť na druhýkrát.
Pretlak - zase závisí od veľkosti pretlaku, určite, že ten maličký 1 stačiť nebude. Ale to snáď nikoho nenapadne. Dávam 1 pretlak veľkosti paštéty ( ako pečeňová ), vždy sme taký dávali aj doma a vždy to stačilo. Samozrejme, ak šetrím a kupujem lacný, tak to potom nestačí, pretože tie lacné nestoja za nič, samá voda, pretlaku málo. Dvakrát zahusťovať ma nenapadne, to by bolo veľa múky a to nemá byť.
A ešte napíš,koľko je to porcií,lebo ja keď urobím z 500 g mäsa,tak to jeme 3 dni (sme dvaja),aby neskúsené gazdinky toho nemali ako pre celý panelák.Inak 1 pretlak je málo,ja dávam 2 ks-140 gr a to je 2x zahustený a ešte pridám paradajky.
No ideme to vyskúšať ako to bude chutiť môjmu mužíčkovi dúfam že sa bude oblizovať www.toprecepty.sk
Papriky máme taky hodně rádi.