Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Pre zaciatocnikov | |
Počet porcií (kusov): 1 dávka |
300 g hladkej múky, 1 vajce, 1 PL masti, 1 CL octa, štipka soli, 100 ml vlažnej vody
Z uvedených surovín dôkladne vypracujeme hladké, pružné a nelepivé cesto. Prikryjeme misou a necháme ho 30 minút odpočívať. Na stôl dáme obrus, ktorý pomúčime. Do stredu položíme cesto, trochu pomúčime a vaľkáme od stredu rovnomerne do strán, do oválu. Pomúčenými rukami ho rovnomerne vyťahujeme na čo najtenší list, veľkosti stola. Odrežeme nevzhľadné okraje. Pokvapkáme rozpusteným maslom. Plníme ľubovoľnou plnkou tak, že po obvode vynecháme 5-7 cm široký voľný okraj, na čelnej /dlhšej/ strane asi 15 cm okraj. Užší okraj preložíme cez plnku a pomocou nadvihnutého obrusu štrúdľu zrolujeme. Pod štrúdľu podsunieme pečiaci papier, štrúdľu obrátime spojom dole, zasunieme pod ňu okraje na oboch koncoch, aby nevytiekla plnka. Premiestnime v pečiacom papieri na plech. Povrch štrúdle potrieme rozpusteným maslom. Pečieme v stredne teplej trúbe asi 45 minút. Upečenú štrúdľu,ešte horúcu, znova potrieme maslom. Vychladnutú štrúdľu pokrájame na porcie a posypeme práškovým cukrom. Z jednej štrúdle nakrájame 10 porcií.
Zdroj: takto robila štrúdľu moja mama.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
aj moja svokra